1

Temat: wezwanie do uzupelnienia dokumentów

Czy wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysyłam tylko do tego oferenta, który ma "braki" czy do wszystkich, którzy złożyli oferty, na BIPie umieszczam?

2

Odp: wezwanie do uzupelnienia dokumentów

myślę że tylko do zainteresowanego osobnika, a na BIP-ie raczej nie
A jak Wy uważacie

3

Wiesz dość często dostaję ostatnio takie wezwania .. (niestety, tak jest jak koledzy specjaliści produktów nie słuchają osoby z zam. pub. !!!!!) .. ale te wezwania kierowane są tylko do mojej firmy, bo dotyczą treści mojej oferty.. a na BIPie nigdy "moi" zamawiający tego nie umieszczali .. nie zdarzyło się..

4

Sensu wzywania do uzupełnienia oferentów którzy złożyli kompletne oferty za bardzo nie widze wink. Informowanie kogokolwiek poza "wybrakowanym" też smile. BIPy i wszelakie inne formy odpadają więc.

5

Marko ... dzieki czuję sie "wybrakowana" .. pozdrawiam beata

6

Dzięki, światłości moja :-)

7

bewuj napisał/a:

Marko ... dzieki czuję sie "wybrakowana" .. pozdrawiam beata

No masz Ci los... Wybrakowana jest najwyżej Twoja firma, nie śmiem nawet podejrzewać by Ci czegokolwiek brakowało tongue

8

No coż .. po takiej odpowiedzi czuję sie w pełni wartościowa .... nic mi juz nie brakuje smile)) ..

9

I jeszcze jeden rodzynek :-) Jeżeli jeden z członków konsorcjum jest firmą spoza terytorium RP, czy muszę od nich żądać dokumentów podmiotowych ( tzn. KRS, ZUS, US) lub ich odpowiedników w danym kraju? Zapis taki był w SIWZ. Drugi członek konsorcjum złożył takowe w odniesieniu do swojej działalności..

10

Betty poczytaj dokładnie siwz i Rozporządzenie w sprawie rodzajów dokumentów ... , tam na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie .. i żądaj od wykonawcy stosownych dokumentów smile pozdrawiam

11 (edytowany przez betty 2007-10-16 10:08:00)

Wiem jakich dokumentów mogę żądać, chodzi mi raczej o zasady działania w stosunku do konsorcjum, cz mam obowiązek żądania uzupełnienia od tego drugiego członka konsorcjum czy wystarczy KRS, ZUS i US tej polskiej spółki? I czy nie powinni czasami też załączyć dowodu opłaty skarbowej za pełnomocnictwo?

12

To są dokumenty potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu. Musi je złożyć każdy z konsorcjantów. Opłata (załączenie) nie jest niezbędna

13

jeżeli żądałaś w siwz to muszą Ci złożyć te dokumenty - co do opłaty skarbowej to pełnomocnictwo do złożenia oferty nie podlega opłacie skarbowej