Temat: wezwanie do uzupelnienia dokumentów
Czy wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysyłam tylko do tego oferenta, który ma "braki" czy do wszystkich, którzy złożyli oferty, na BIPie umieszczam?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wezwanie do uzupelnienia dokumentów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysyłam tylko do tego oferenta, który ma "braki" czy do wszystkich, którzy złożyli oferty, na BIPie umieszczam?
myślę że tylko do zainteresowanego osobnika, a na BIP-ie raczej nie
A jak Wy uważacie
Wiesz dość często dostaję ostatnio takie wezwania .. (niestety, tak jest jak koledzy specjaliści produktów nie słuchają osoby z zam. pub. !!!!!) .. ale te wezwania kierowane są tylko do mojej firmy, bo dotyczą treści mojej oferty.. a na BIPie nigdy "moi" zamawiający tego nie umieszczali .. nie zdarzyło się..
Sensu wzywania do uzupełnienia oferentów którzy złożyli kompletne oferty za bardzo nie widze . Informowanie kogokolwiek poza "wybrakowanym" też . BIPy i wszelakie inne formy odpadają więc.
Marko ... dzieki czuję sie "wybrakowana" .. pozdrawiam beata
Dzięki, światłości moja :-)
Marko ... dzieki czuję sie "wybrakowana" .. pozdrawiam beata
No masz Ci los... Wybrakowana jest najwyżej Twoja firma, nie śmiem nawet podejrzewać by Ci czegokolwiek brakowało
No coż .. po takiej odpowiedzi czuję sie w pełni wartościowa .... nic mi juz nie brakuje )) ..
I jeszcze jeden rodzynek :-) Jeżeli jeden z członków konsorcjum jest firmą spoza terytorium RP, czy muszę od nich żądać dokumentów podmiotowych ( tzn. KRS, ZUS, US) lub ich odpowiedników w danym kraju? Zapis taki był w SIWZ. Drugi członek konsorcjum złożył takowe w odniesieniu do swojej działalności..
Betty poczytaj dokładnie siwz i Rozporządzenie w sprawie rodzajów dokumentów ... , tam na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie .. i żądaj od wykonawcy stosownych dokumentów pozdrawiam
Wiem jakich dokumentów mogę żądać, chodzi mi raczej o zasady działania w stosunku do konsorcjum, cz mam obowiązek żądania uzupełnienia od tego drugiego członka konsorcjum czy wystarczy KRS, ZUS i US tej polskiej spółki? I czy nie powinni czasami też załączyć dowodu opłaty skarbowej za pełnomocnictwo?
To są dokumenty potwierdzające, że wykonawca nie podlega wykluczeniu. Musi je złożyć każdy z konsorcjantów. Opłata (załączenie) nie jest niezbędna
jeżeli żądałaś w siwz to muszą Ci złożyć te dokumenty - co do opłaty skarbowej to pełnomocnictwo do złożenia oferty nie podlega opłacie skarbowej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc