Temat: Inne kryterium oceny ofert niż cena
Witam.
Planujemy kupić 2 używane śmieciarki. Czy można wprowadzić kryterium stan techniczny pojazdu?? Jeżeli tak to proszę o jakąś sugestię lub pomoc jak opisać takie kryterium.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Planujemy kupić 2 używane śmieciarki. Czy można wprowadzić kryterium stan techniczny pojazdu?? Jeżeli tak to proszę o jakąś sugestię lub pomoc jak opisać takie kryterium.
Jeśli wprowadzisz taki zapis to musisz go dokładnie sprecyzować jakie wymagania minimalne, jak będzie punktowane i.t.p. Dla używanych stosowanie takiego zapisu jest dodaniem sobie roboty. Bo jak np. określisz poziom rdzewienia karoserii
Można np. punktować rocznik, szkodowość/bezszkodowość itp. - wszystkie cechy policzalne i z możliwością obiektywnego (w miarę) przyznawania punktów.
Ja wiem, że zastosowanie innego kryterium niż cena może mi przysporzyć wiele problemów i nie koniecznie uda mi się wybrać najkorzystniejszą ofertę, ale mam z góry narzucone, że ma być to drugie kryterium i już... a naprawde nie wiem jak mam je opisać...
Na pewno określić maksymalny wiek i punktować więcej za młodsze roczniki, określić maksymalny przebieg i punktować więcej za mniejszy. Określić, że auta muszą być z pełną dokumentacją serwisową podwozia i sprzętu zbierającego albo punktować za posiadanie takowej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc