1

Temat: Pieniądze unijne

Znowelizowana ustawa miała ułatwić wydawanie unijnych pieniędzy czy tak się stało? Czy zgodnie z nową ustawą prowadząc działalność gospodarczą i realizując projekty finansowane ze środków Unii Europejskiej i Budżetu państwa jestem  nadal zobowiązana do stosowania tej ustawy przy wydatkowaniu tych pieniędzy?

2

Odp: Pieniądze unijne

Z tego co wiem taki jest warunek uzyskania tych pieniędzy. jezeli wejdzisz na strony internetowe funduszy unijnych to znajdziesz tam wśród warunków właśnie i ten. A dalej to już art.3 ust1 pkt.6 (taki sam jak był).

3

To się zgadza Joanna niestety należy stwierdzić, że ten cały szum , żę nowelizacja pzp ułatwi wydatkowanie unijnych pieniędzy na nic się zdał, jest tak samo jak było. Ja nie widzę tu żądnych ułatwień...ale powiem wam tak w tajemnicy że ponoć szykuje się w przyszłym roku kolejna nowelizacja .... szkoda że nasi ustawodawcy nie wiedzą że dobre prawo to stabilne prawo sad

4

Na etapie przygotowania postępowania nie ma żadnych ułatwień. Bez obserwatora będzie Wam na pewno łatwiej niż gdyby był. Sama jestem ciekawa jak się sprawdzą te zmiany z protestami i odwołaniami. Ja miałam po pięć w jednym postępowaniu. Nie zdarzyło mi się abym miała sprzeczne wyroki arbitrażowe, ale postępowanie trwały wiele misięcy. Zadna ze zmian w nowelizacji nie wpłynęła by na przyspieszenie "moich postępowań".