1

Temat: pełnomocnictwo z data po terminie

uzupełniono pełnomocnictwo do podpisania oferty ale z data wystawieni po terminie składania ofert, i ogólne nie do konkretnego postepowania,

co zrobić?

2

Odp: pełnomocnictwo z data po terminie

jeśli po terminie, to nie ma problemu, jeśli nie do konkretnego postępowania, a ogólne do reprezentowania w postępowaniach o udzielenie zamówienia publicznego - to też ok, jeśli natomiast pełnomocnictwo dotyczy innego postępowania - to odrzucić ofertę.

3

na pewno z data po terminie składania może być? mam watpliwości

4

KIO 1118/09: (?) Uzupełnienie dokumentów, w tym pełnomocnictwa, stanowi właściwie dokonaną czynność, gdy mimo daty wystawienia dokumentów po upływie terminu składania ofert, potwierdzają one spełnianie wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu, w którym upłynął termin składania ofert.(?)

Musisz sprawdzić co stanowi treść, czy w TSO osoba była umocowana.

5

Pan X podpisał ofertę, z dokumentu rejestrowego nie jest uprawniony, w reakcji na uzupełnienie pełnomocnictwa, uzupełniono pełnomocnictwo dla Pana X. Ale pełnomocnictwo w górnym prawym rogu ma datę 2 dni po terminie składania ofert.

Pełnomocnictwo upoważnia do wszlekich czynności w tym składania ofert w postepowaniach przetargowych. Mam więc pełnomocnictwo, ale nie mam potwierdzenia że w dacie składania ofert osoba była umocowana.

i co,

6

może być skoro wystawione po to obowiązuje w terminie wcześniejszym. Najlepiej byłoby w wyjaśnieniu zażądać do postępowania z nazwy i byłbyś spokojny smile

7

Wystawienie pełnomocnictwa po tso to tylko potwierdzenie dwa dni wcześniej pan X był upełnomocniony - takie działanie ma charakter konwalidacji czynności prawnej.

Pełnomocnictwo jest ok.

8

no dobrze nie robimy problemu, zresztą nie jest to warunek udziału gdzie data jest ważna, dzięki za opinie

9

janek159 napisał/a:

na pewno z data po terminie składania może być? mam watpliwości

Na pewno może być jak z jego treści wynika, wszystko co powinno.

10

nina napisał/a:

Na pewno może być jak z jego treści wynika.

No właśnie, jak wynika z treści.