Temat: oczywista rachunkowa
Czy poprawna jest korekta ceny ofertowej ryczałtowej z uwagi na błędne sumowanie częściowych cen podanych w formularzu ofertowym, na podstawie zapisów SIWZ przepisanych z dawnego art. 88 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oczywista rachunkowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy poprawna jest korekta ceny ofertowej ryczałtowej z uwagi na błędne sumowanie częściowych cen podanych w formularzu ofertowym, na podstawie zapisów SIWZ przepisanych z dawnego art. 88 ?
A o co konkretnie chodzi?
cena ryczałtowa podana w formularzy, poniżej wyszczególnienie co na co, bo sumowaniu tych cen wychodzi mi inna kwota niż podana ostateczna, zawsze mam wpisane w SIWZ szczegóły dokonywania korekty, gdy są błędnie zsumowane składniki ceny ryczałtowej przepisane z dawnego art. gdzie przewidywał możliwość dokonywania takich zmian w cenie ryczałtowej.
Chcę się upewnić czy robię prawidłowo
Tak, można poprawić.
Jeśli w specyfikacji przewidziano co i jak poprawiamy, to oczywiste że tak potem robimy.
dzięki
A co w sytuacji kiedy wykonawca miał podać kwotę netto, stawkę podatku VAT i cenę brutto, błędnie wyliczono cenę brutto, w SIWZ nie było podanego mechanizmu obliczenia ceny więc moje pytanie: co poprawić kwotę netto czy brutto i czy w ogóle poprawiać? oferta jest najkorzystniejsza
A z innego dok., np. kosztorysu ofertowego jaka kwota wynika?
z żadnego innego dokumentu w ofercie nie wynika żadna kwota
Może być kłopot, bo nie wiadomo co poprawić.
no właśnie. dlatego zastanawiałem się nad odrzuceniem oferty ale w sumie na jakiej podstawie. Jakakolwiek poprawa tej ceny nie wpłynie na ranking ofert w postępowaniu, dlatego tez myślałem o poprawie omyłki
Jeżeli już, to zawiera błędy w obliczeniu ceny.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → oczywista rachunkowa
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc