Temat: otwarcie ofert
Pierwotny termin składania ofert wyznaczony był na 16 lipca, a teraz przesuniety jest na 20 lipca. Co zrobić, gdy 16 lipca wpłynie oferta zatytułowana " nie otwierać przed dniem 16 lipca 2012 roku, godz. 11:15"?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → otwarcie ofert
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pierwotny termin składania ofert wyznaczony był na 16 lipca, a teraz przesuniety jest na 20 lipca. Co zrobić, gdy 16 lipca wpłynie oferta zatytułowana " nie otwierać przed dniem 16 lipca 2012 roku, godz. 11:15"?
Wykonawcy mają obowiązek śledzić wszelkie zmiany w ogłoszeniu do ostatniej chwili.
Można poinformować grzecznościowo że termin został przesunięty, czy oferta uwzględnia wszelkie zmiany, to że na kopercie jest data 16 lipca nie ma znaczenia.
jak Marcel teoretycznie Wykonawca może złożyć ofertę na drugi dzień po ogłoszeniu z tym, że śledząc zmiany może złożyć drugą z informacją o wycofaniu poprzedniej
mam taka sama sytuacje,termin przesuniety z dzis na jutro (zmiana terminu pismo z dnia 05.07.2012), poinformowalam wykonawce dzis teelfonicznie ze na kopeircie widnieje nie otwierac do dzis.Wykonawca wysle mi dzis oferte faxem na poprawionych drukach a priorytet dojdzie do jutra badz nie -i co wtedy?
Litości- Ofertę faksem? Niech ją przedstawi telefonicznie.
2. Nic, dojdzie albo nie, chyba wiadomo co się robi z ofertą po terminie?
Litości- Ofertę faksem? Niech ją przedstawi telefonicznie.
Ja proponuję "mailem". Pewniejszy sposób.
Marcel - NIE
cbud w części przytakującej Marcelowi - NIE
Odpowiedź na pytanie "co zrobić", "co wtedy", brzmi:
otworzyć w ostatecznym terminie
o matko jak zwykle żarciki..tutaj ludzie zaglądają jak chca o cos spytac lub sie cos dowiedziec-nie zapominajmy o tym
...spoko Marta - moich odpowiedzi i tak nikt nie traktuje poważnie
to po co zasmiecasz to forum?tak poprostu z nudów?zazdroszcze w takim razie tyle wolnego czasu :-)
Oj nie ładnie Mirek że nie jesteś przyjazny oferentom.
Mirek żartował, to stary wyjadacz Marto!
wiem wiem pasjonat...
Oj, chyba nie tak na całego żartował.
otworzyć w ostatecznym terminie
Ja bym podtrzymał na poważnie.
Mi to chodziło tylko i wyłącznie o informowanie wykonawców o zmianach jeżeli przegapili, czy ujęli wszystkie zmiany nic ponad to.
dla spokoju też jestem za telefonicznym przypomnieniu
mam taka sama sytuacje,termin przesuniety z dzis na jutro (zmiana terminu pismo z dnia 05.07.2012), poinformowalam wykonawce dzis teelfonicznie ze na kopeircie widnieje nie otwierac do dzis.Wykonawca wysle mi dzis oferte faxem na poprawionych drukach a priorytet dojdzie do jutra badz nie -i co wtedy?
nikt tutaj nie zaśmieca forum a już na pewno nie MIRAS -szacun
przedłużenie składania ofert o jeden dzień to zjawisko kryminogenne !!! korupcyjne wręcz jeden może złożyć ....................................." poinformowany" kontrola wyczai
musi być zmiana ogłoszenia itd. = może to i żarcik ale w złym guście
myszy cężkie czasy pewnie coś chcą zarobić w końcu wakacje
o matko ja na wakacjach ale naprawdę za swoje
no co ty
najcudowniejsze miejsce na świecie SZKLARSKA PORĘBA DOLNA - POLECAM
DO WIDZENIA POZDRAWIAM - MIRASA, MARCELA, NINĘ, DARKA.W. I RADASA NO I BYM ZAPOMNIAŁA NASZEGO NIEOCENIONEGO HUBALA
dość lizusostwa
do usłyszenia w sierpniu
wypoczywaj pa.
Marcel (post 15), nina post (post 16) Wasze podejście się zmieni po pierwszej wizycie w róznego rodzajach abc - adłach, kiedy to usłyszycie pytanie: Co Pan/i z tego miał/a, że poinformowała o tym danego wykonawcę. Wierzcie mi, że to nie są sporadyczne przyapdki Szcześliwi Ci, którzy tego nie doświadczyli. Tak że z tą przyjaźnią z wykonawcami to ostrożnie - nie żebym straszył
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → otwarcie ofert
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc