1

Temat: postepownaia wszczete przez nowelizacją

dla postepowań poniżej 60.000 euro wszczetych przed nowelizacja ogłoszenie o zawarciu umowy na portalu pozostalo? A dla ogloszen powyżej 60.000 euro ogloszenie o udzielniu zamoiwenia w BZP wg nowego formularza?

2

Odp: postepownaia wszczete przez nowelizacją

z tego co się orientuję wszystko co się tyczy postępowań wszczętych przed nowelizacją stosuje sie przepisy z tamtego okresu.

3

dorota26 napisał/a:

dla postepowań poniżej 60.000 euro wszczetych przed nowelizacja ogłoszenie o zawarciu umowy na portalu pozostalo? A dla ogloszen powyżej 60.000 euro ogloszenie o udzielniu zamoiwenia w BZP wg nowego formularza?

Zgadza się.

4

powiedz Piotrek co może mi grozić albvo co zrobić
ponieważ ide na urlop musiałam przuczyć stażyste co i jak ma robic (dot. zamieszcznaia ogłosze o zawarciu umowy) W portalu UZP podczas nauki obsługi zostało wprowadzone przedwcześnie ogłoszenie o zawarciu umowy. Umowa zawarta zostanie 27 lipca 2007 roku a ogłoszenie zostało wysłane i potwierdzone e-mailem przez UZP. Przypadkiem zamiast anuluj wcięnęła wyslij i jest problem. W tym momencie nie możemyi wprowadzić właściwego ogłoszenia gdyż system na to nie pozwala. Co należy zrobić w tym przypadku. Przypadkiem wprowadzone ogłoszenie nie zawiera wszystkich danych a portalu widnieje

5 (edytowany przez MałgorzataK 2007-07-20 21:06:52)

Jeśli jest to ogłoszenie o zawarciu umowy na podstawie przepisów z przed nowelizacji (ogłoszenia podprogowe) to nie można ani zmodyfikować ani usunąć zamieszczonego ogłoszenia. W portalu zamieszcza się ponownie ogłoszenie prawidłowe o zawarciu umowy i spokojnie nic Ci nie grozi.

Natomiast jeśli ogłoszenie dotyczy już nowej ustawy w BZP to juz jest bardziej skomplikowane należy wówczas złozyć wniosek o sprostowanie ogłoszenia i przesłać drogą elektroniczną do Prezesa UZP, wskazując datę zamieszczenia ogłoszenia i jego numer. Sprostowanie nie może dotyczyć jednak opisu przedmiotu zamówienia, kryteriów oceny ofert, warunków udziału w postępowaniu oraz sposobu oceny ich spełniania. Czy sa tego jakieś konsekwencje ? nie mam pojecia.

Małgorzata