Marcel napisał/a:Dlaczego sądzisz hubal żeby nie wyjaśniać czy wzywać?
Ano dlatego, że jak rozumiem jest już wszystko co trzeba, tak wynika z postów.
Darek W. napisał/a:On nie jest podmiotem TRZECIM - zostawić jak jest
Tak jest, zostawić, ale czy nazywać go trzecim czy czwartym - nieistotne, a tylko może troszkę przeszkadzać.
hektor napisał/a:jak nie podmiotem trzecim - to kim?
A czy mysi być kimś??? Ustawa nie stawia takich warunków, można korzystać z KAŻDEGO doświadczenia, tzn. ze swojego lub innego, nie ma znaczenia nazwa, a ustawę musimy honorować.
hektor napisał/a:Mam referencje wystawione na osobę
Wykonawca wskazał tą osobę, że będzie uczestniczyć w realizacji zamówienia.
Czy to wystarczy, aby uznać referencje?
Moim zdaniem TAK, chyba że nie ufamy w te zapewnienie (tzn. że będzie uczestniczyć).
Darek W. napisał/a:cofam mój post
Niepotrzebnie
Darek W. napisał/a:zażądanie od niego, że oddał do dyspozycji swoje doświadczenie jest jak najbardziej wymagane.
Na jakiej podstawie prawnej??? Nie widzę w przepisach ustawy.
hektor napisał/a:Dobrze - to teraz jak sformułować wezwanie,
Jakie wezwanie??? No chyba że o oświadczenie człowieka, że tak, że zna temat, że zgadza się pracować. Na takie się zgodzę, jeśli nie wystarcza nam oświadczenie wykonawcy, że zatrudnia pracownika.
hektor napisał/a:w rozporządzeniu " w sprawie rodzajów dokumentów..." nie ma zobowiązania w katalogu dokumentów, które możemy żądać
Ja też nie widzę i to może być drobny problem, no ale jest w ustawie, że wykonawca ma udowodnić.
Proszę zauważyć, że ustawa nie podaje jak udowodnić, ale za to podaje ?w szczególności?, a to oznacza niejako: WEDŁUG UZNANIA WYKONAWCY. Wykonawca na tej podstawie już dał dokument, że człowiek będzie pracować, a w takiej sytuacji zwykle nie żąda się nic więcej.