1

Temat: Kontrol

W urzędzie marszałkowskim sprawdzają nam przetarg, dofinansowanie z PROW no i się przyczepili, że w ogłoszeniu o zamówieniu oraz siwz, w części dotyczącej oświadczeń i dokumentów składanych przez wykonawców, którzy maja siedzibę poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamawiający żądał  innego katalogu dokumentów, m.in. KRK w stosunku do wykonawców krajowych - co byście im na to napisali?

2

Odp: Kontrol

Widzę, że to się to robi standardem u "WADZY"  - a może to - ......, iż powyższe było wynikiem oczywistej omyłki pisarskiej. W praktyce rozbieżność ta pojawić się mogła jedynie w treści siwz, gdyż wzory ogłoszeń zamieszczanych na Biuletynie ZP w tym zakresie nie są edytowalne, chyba że postępowanie prowadzone było w progach unijnych. Dodatkowo można wskazać, iż żaden z wykonawców zainteresowanych udziałem w postępowaniu nie złożył wniosku o zmianę/modyfikację tego warunku. Tym samym omyłka ta nie miała rzeczywistego wpływu na toczące się postępowanie i uczciwą konkurencję między wykonawcami.

3

postepowanie do progow unijnych

4

Ale dofinasowanie mogą ukrucić.

5

Dofinansowanie w kwocie 50.000 zł więcej zachodu niż to warto, bo reszta nasze środki

6

Ale czepiają się niestety wszystkiego.

7

oj tak nawet zwrotek

8 (edytowany przez nina 2012-07-20 17:28:16)

Nie przyznawać się do niczego nie podpisywać protokołu, odeslać i się ustosunkować do ich wypocin. Wiem czasem jest tak, że nic nawet kilka wyroków na potwierdzenie swoich racji im mało ale czasem sie udaje ich przekonać. Więc do dzieła.

9

Darek W. napisał/a:

Widzę, że to się to robi standardem u "WADZY"  - a może to - ......, iż powyższe było wynikiem oczywistej omyłki pisarskiej. W praktyce rozbieżność ta pojawić się mogła jedynie w treści siwz, gdyż wzory ogłoszeń zamieszczanych na Biuletynie ZP w tym zakresie nie są edytowalne, chyba że postępowanie prowadzone było w progach unijnych. Dodatkowo można wskazać, iż żaden z wykonawców zainteresowanych udziałem w postępowaniu nie złożył wniosku o zmianę/modyfikację tego warunku. Tym samym omyłka ta nie miała rzeczywistego wpływu na toczące się postępowanie i uczciwą konkurencję między wykonawcami.

stwierdzenie bardzo na wyrost - wykonawca nie jest korektorem ogłoszeń i siwz i to ,że nikt nie napisał nie znaczy ,że usprawiedliwiony jest popełniony błąd

10

myszy1953 napisał/a:
Darek W. napisał/a:

stwierdzenie bardzo na wyrost - wykonawca nie jest korektorem ogłoszeń i siwz i to ,że nikt nie napisał nie znaczy ,że usprawiedliwiony jest popełniony błąd

Widzę, że już po urlopie myszy smile- nowe siły - nowe przemyślenia - smile

11

nie dalej na urlopie - laptop mam przemyślenia jak najbardziej stare ugruntowane

12

anulka5 taka mała poprawka nie kontrol tylko kontrola