1

Temat: Druk ZP-2/PN,NBO,ZOC

mam małe pytanko, w pkt 11 tego Druku jest mowa o zawarciu umowy w spr. zamówienia publicznego, tzn. że wypełniam ten załącznik dopiero po podpisaniu umowy?

2

Odp: Druk ZP-2/PN,NBO,ZOC

Ten punkt jest bez sensu.
Ja zostawiam wolne miejsce i daje kierownikowi do podpisania protokół wraz z umową, a potem wpisuje date w umowie i protokole.

3 (edytowany przez MałgorzataK 2007-07-25 18:00:13)

właśnie, a jaką date wpisujecie w  pkt 18 (zatwierdzenie wyniku postepowania) w zdaniu "prace komisji przetargowej zakończyły sie w dniu ..............", za każdym razem mam watpliwość... Czy to powinna być data po dokonaniu wyboru oferty?, bo daje protokół do zatwierdzenia, a wtej części jest zatwierdzenie prac komisji przez Kierownika, czy data po podpisaniu umowy,

bo przecież prace komisji kończa sie wraz z podpisaniem umowy, a umowa np. zostanie podpisana dopiero za 3 tygodnie...

Jakie daty wpisujecie?

oczywiscie pytam o ZP-1

4

Ja wpisuję datę zawarcia umowy. Ale wpisanie daty po wyborze oferty najkorzystniejszej w sytuacji, gdy nie ma protestów i odwołań też wydaje się ok.

5

no tak ale jest to niewatpliwie data różna od daty podpisania umowy.

Czyli rozumiem, że zatwierdzeniem wyboru oferty przez Kierownika Zamawiającego przyjmujesz podpisanie załączników do protokołu a sam protokół w pkt 18 dajesz do podpisania dopiero jak podpiszeszumowę?
Bo dla mnie jest conajmniej dziwne abym najpierw dała do podpisania Kierownikowi a potem dopisała daty - u mnie w pracy cos takiego jest nie realne.

6

U mnie tak jest - Zamawiający ma do mnie zaufanie :-)). No, ale zawsze możesz dać tą jedną stronę protokołu do podpisania póżniej, prawda?

7

Zaufanie... fajna sprawa smile ale ja nie bazowałabym na zaufaniu w zamówieniach publcznych

Podpytałam eksperta od zamówień publicznych i jego zdaniem w pkt 18 (zatwierdzenie wyniku postepowania) należałoby wpisać date wyboru oferty i dać do podpisania- zatwierdzenia Kierownikowi zamawiającemu. Natomiast dalszej części protokołu dotyczącą podpisania umowy pkt 22 - wypełnić z data faktycznego podpisania umowy i znów dać do podpisania Kierownikowi

8

"bezia" pytała o ZP-2,  w pkt 11 wpisujemy datę podpisania umowy.