1

Temat: Pomocy !!

Wykonawca miał  podać cenę brutto za dzienny koszt dowozu i odwozu uczniów w rozbiciu na dwa zadania.
Napisał tak:
zadanie 1 -  200.00
zadanie 2 -  1.50.00
Całkowity dzienny koszt : sumę wpisał prawidłowo, przyjmując że jest 150,00 zł

i dalej:
całkowity dzienny koszt dowozu i odwozu  x 187dni = kwota oderwana od rzeczywistości
słownie jeszcze lepiej, zamiast w tysiącach, chce wozić za złotówki.

Zastanawiam się czy jakoś próbować to poprawiać skoro tak naprawdę nie wiem jaka jest cena za zadanie 2 - dla mnie to jakiś kod !!!!!

2

Odp: Pomocy !!

Jezeli nie jest możliwe poprawienie ceny w ramach oczywistej omyłki (a wygląda na to, że nie jest) to niestety odrzucamy z uzasadnieniem błędu w obliczeniu ceny. Swoją drogą nie wiem co to znaczy "kwota oderwana od rzeczywistości" (?)

3

1.12,0.50,000 zł

4

Dan Brown przy takim kodzie się umywa ;-)

5

ola2003 napisał/a:

Napisał tak:
zadanie 1 -  200.00
zadanie 2 -  1.50.00
Całkowity dzienny koszt : sumę wpisał prawidłowo, przyjmując że jest 150,00 zł
Zastanawiam się czy jakoś próbować to poprawiać skoro tak naprawdę nie wiem jaka jest cena za zadanie 2

To ja nie rozumiem czy cena dla Zadania 1 ma byc 200,00 czy 150,00? Bo napisałaś 200,00 a dalej jest coś o tym, że sumę wpisał prawidłowo przyjmująć że jest to 150,00. To był do tego jakis formularz cenowy? Czy to dwa odrebne zadania (czesci) zamowienia czy 2 zadania w ramach jednego zamowienia?

6

Są to dwa zadania w ramach jednego zamówienia.
W formularzu ofertowym było tak:
Zadanie 1     ................. (wykonawca miał wpisać cenę)
Zadanie 2  .................. (wykonawca miał wpisać cenę)
Całkowity dzienny koszt dowozu i odwozu brutto zadania 1 i zadania 2: ...................................

Wykonawca wpisał:
zadanie 1 -  200.00
zadanie 2 -  1.50.00
Całkowity dzienny koszt : 350,00 zł

7

Poprawić na 150 i tyle.
Nie kombinuj, jak byk widać, że to omyłka.

8

Do poprawienia smile

9 (edytowany przez Karo 2012-08-07 13:22:10)

Ja tez bym poprawila jako oczywista omylke pisarska i w zadaniu 2 przyjela 150,00 a potem reszte wyliczen przyjela jako oczywista omylke rachunkowa i policzylabym wszystko za wykonawce jeszcze raz, czyli 350 x 187= 65.450 zl. No i słownie podałabym poprawnie. A potem o tych wszystkich poprawkach powiadomilabym wykonwce zgodnie z 87.2. no i najwyzej by sie nie zgodzil z tymi poprawkami to wtedy go odrzucisz na podst. 89.1.6 (to chyba nie jest idealna podstawa prawna ale lepszej nie widze).

10

ola2003 napisał/a:

całkowity dzienny koszt dowozu i odwozu  x 187dni = kwota oderwana od rzeczywistości
słownie jeszcze lepiej, zamiast w tysiącach, chce wozić za złotówki.

Przed podjęciem ostatecznej decyzji proponuję przeanalizować jeszcze dyskusję na naszym forum w podobnym temcie, o ile jeszcze tego nie zrobiłaś wink
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=10005