1

Temat: Zamówienia uzupełniające.

Robiłam przetarg unijny na ochronę na 3 lata. W przetargu przewidziałam Zamówienia uzupełniające. Teraz już w trakcie realizacji umowy okazało sie że musimy zwiększyć czas dozoru z 12 godz na 24 na dobę.  Moje pytanie brzmi: czy muszę na to robić zamówienie z WR czy mogę z obecnym wykonawcą podpisać aneks na zwiększenie godzin pracy ?

2

Odp: Zamówienia uzupełniające.

Wychodzi że uzupełniające, a co przewidywała umowa podstawowa?

3

W umowie mamy tak:
1.     Zamawiający informuje, że w okresie 3 lat od udzielenia niniejszego zamówienia podstawowego może udzielić dotychczasowemu Wykonawcy zamówienie uzupełniające
o wartości do 30% zamówienia podstawowego.
2.    Podstawę udzielenia zamówienia uzupełniającego stanowi art. 67 ust. 1 pkt 6 Pzp.
3.    Zamówienie uzupełniające polegać będzie na powtórzeniu usług objętych zamówieniem podstawowym.

4

To raczej uzupełniające w tym przypadku, aneks nie bardzo.

5

Ale ja mam na ochronę nie wykorzystane do 14 tyś. euro, to może w ramach tego bo to jest raptem 1 tyś. zł na m-c.

6

Jeszcze jedno pytanie odnośnie zam. uzupełniającego. Rozumiem że robię WR, tylko czy mogę zaprosić do negocjacji tylko tego wykonawcę z którym mamy umowę czy jeszcze dodatkowo 2 innych.

7

Zamówienie to może być udzielone w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego dotychczasowemu wykonawcy usług lub robót budowlanych,......