Temat: kryteria oceny
czy mogę wprowadzić jako kryterium oceny np 10% węgiel polski i na to dać 5 pkt. Chcę zamówić dobry węgiel. Wiem, że rosyjski jest złej jakości.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → kryteria oceny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy mogę wprowadzić jako kryterium oceny np 10% węgiel polski i na to dać 5 pkt. Chcę zamówić dobry węgiel. Wiem, że rosyjski jest złej jakości.
Hmm, jeszcze się nie spotkałem z takim kryterium ale uważam że można.
Pozacenowe kryteria oceny ofert muszą odnosić się do przedmiotu zamówienia, a zatem do tego, co wykonawcy oferują i nie mogą dotyczyć samych wykonawców.
A o jaki węglu jest mowa? Na marginesie dobrze jeżeli w opisie przedmiotu dostawy określony zostanie rodzaj węgla (chociaż waga nie powinna pozostawiać wątpliwości). Osobiście zgłębiłbym pogląd DLACZEGO to właśnie krajowy węgiel kamienny jest lepszy, a węgiel naszych wschodnich braci zawsze gorszy. Lepiej będzie określić parametry (skład, domieszki, itp.) a nie wyłącznie opierać się na kryterium pochodzenia. Nie można wyluczyć, że niektóre kopalnie w niemałej Rosji wydobywają węgiel jakościowo zbieżny z naszym krajowym.
Hmm, jeszcze się nie spotkałem z takim kryterium ale uważam że można.
Pozacenowe kryteria oceny ofert muszą odnosić się do przedmiotu zamówienia, a zatem do tego, co wykonawcy oferują i nie mogą dotyczyć samych wykonawców.
Marcel, a może tak podążyc szlakiem orlika i żądać próbek (?) Tylko czy zamawiający będzie miał odpowiednią szafkę na późniejsze przechowywanie
Dokładnie!!!!!!, minimum 1 tona próbki!!!
Tona węgla drzewnego Chociaż w sezonie wakacyjnym mógłby się szybko rozejść na grill'a
jednak należy postawić w opisie np. kaloryczność, frakcję i t.p. no i zawartość węgla w ... węglu:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc