1

Temat: warunek udziału -orlik 2012

warunek udziału z Orlika : co najmniej dwie roboty budowlane polegające na budowie boisk sportowych, w tym co najmniej jednego boiska piłkarskiego z nawierzchnią z trawy syntetycznej i co najmniej jednego boiska wielofunkcyjnego z nawierzchnią poliuretanową; o wartości co najmniej   ???? złotych brutto każda z robót budowlanych;

1. z referencji ma wynikać, że wykonawca wykonał boisko piłkarskie z nawierzchnią z trawy syntetycznej i jedno boisko wielofunkcyjne z nawierzchnią poliuretanową, co dało łącznie kwotę X  i druga referencja też taka, czy

2. wykonał  boisko piłkarskie z nawierzchnią z trawy syntetycznej za kwotę  X i druga robota to boisko wielofunkcyjne z nawierzchnią poliuretanową za kwotę X

2

Odp: warunek udziału -orlik 2012

No i co w związku z tym?

3

każda z robót

4

Dwie referencje z których łącznie ma wynikać wykonanie boisk z nawierzchnią A i B, bądź 1 referencja na boisko A i referencja 2 na boisko B. Jesteś Zamawiającą?

5

nie z referencji tylko z jego oświadczenia czyli wykonawcy

6

czyli jedną robotą budowlaną będzie boisko z trawy syntetycznej za np. 500 tys, a drugą robotą budowlaną  będzie boisko z nawierzchnią poliuretanową za np 550 tyś

7

spełnianie warunku udziału w postępowaniu dotyczący doświadczenia ma wynikać tylko i wyłącznie z oświadczenia wykonawcy a dokument wystawiony przez podmiot zlecający ma potwierdzać należyte wykonanie

8

myszy zgadzam się z tobą w 100% ale ja mam problem z interpretacją postawionego warunku: co najmniej dwie roboty budowlane polegające na budowie boisk sportowych, w tym co najmniej jednego boiska piłkarskiego z nawierzchnią z trawy syntetycznej i co najmniej jednego boiska wielofunkcyjnego z nawierzchnią poliuretanową; o wartości co najmniej  500 000,00 złotych brutto każda z robót budowlanych
Czy wykonawca spełni powyższy warunek  jeśli:

A.  przedstawi jedną robotą budowlaną i  będzie to boisko z trawy syntetycznej za np. 510 tys, a drugą robotą budowlaną  będzie to boisko z nawierzchnią poliuretanową za np 550 tyś

B. przedstawi robotą budowlaną i będzie to  boisko piłkarskie z nawierzchnią z trawy syntetycznej i jedno boisko wielofunkcyjne z nawierzchnią poliuretanową, co da łącznie kwotę 520 tys.  Druga robota też z dwoma boiskami łącznie

9

Dwukrotnie powtarzałam postepowanie w którym zgłaszał się jeden ten sam wykonawca przedstawiający zamiast dokumentów potwiedzających należyte wykonanie dostaw - protokoły odbioru. Wiemy, że dostawy te nie były wykonane należycie ale w protokole odbioru nie ma miejsca na takie zapisy. Dwukrotnie unieważniałam te postępowania z różnych powodów teraz ogłaszam je po raz trzeci. Proszę o radę czy mogę zastrzec że dokumentem potwierdzającym należyte wykonanie dostaw nie są protokoły odbioru?