1

Temat: kontrakt z podmiotem gospodarczym

Mam pytanie, może ktoś mi coś poradzi. Dyrektor pewnego szpitala zawarł kontrakty z podmiotami gospodarczymi na swiadczenie usług, np. remontowych, prześwietleń, laboratoryjnych. Są to kontarkty z byłymi pracownikami szpitala, którzy to prowadzą działąność i swiadczą takie usługi. Jak sądzicie czy dyrektor podejmując juz taką decyzję powinien ogłosić postępowanie zgodnie z PZP, a nie zrobić zwykły konkurs na lepszą ofertę?? Nie wiem dokładnie czym sie charakteryzuje kontarktowanie od umów w PZP, być moze ktoś z was sie z tym spotkał. Mi zadano pytanie czy dyrektor dobrze postąpił, czy powinien wszcząć procedury zgodnie z PZP i czy zamówienia mówią coś o kontraktach?? Jeśli możecie pomóżcie dobrzy ludzie:)

2 (edytowany przez Piotrek 2007-08-02 12:55:40)

Odp: kontrakt z podmiotem gospodarczym

kontrakt to inaczej umowa, a o umowach co nieco w PZP się znajdzie... wink

3

Odp: kontrakt z podmiotem gospodarczym

Oprócz PZP jest jeszcze dorobek polskiego parlamentaryzmu w postaci ustawy o zoz'ach - która to w art. 35 (i bodajże 35a)  pewne kwestie kontraktów reguluje - z pewnością nie dotyczy ona jednak kwestii remontów (tu ma zastosowanie PZP - o ile chociażby wartość obliguje) a usług medycznych na stricte określonych zasadach. Pytanie zbyt ogólne żeby precyzyjnie odpowiedzieć