Temat: Ogłoszenie w DUUE, strona www, itp.
Witam. Kurcze przeglądam sobie od czasu do czasu różne wątki na forum i nagle sprawy dla mnie wcześniej oczywiste stają się problemowe i zaczynam mieć wątpliwości :-)
A więc, chodzi o daty, ja to robię tak:
1) przygotowuję wszystkie dokumenty (idw, opz, umowa, załączniki) oraz wypełniam Ogłoszenie o zamówieniu w DUUE (bez wysyłania, drukuję, podpisuje mi szef)
2) wysyłam Ogłoszenie w DUUE i czekam na publikację
3) w tym samym dniu, w którym przychodzi informacja o publikacji ogłoszenia w DUUE umieszczam:
- na stronie www: całą dokumentację przetargową + opublikowane Ogłoszenie w DUUE
- na tablicy ogłoszeń: opublikowane Ogłoszenie w DUUE
W związku z tym, datą wszczęcia postępowania jest data z pkt.3) (zgodnie z art. 40.ust.1
Natomiast termin skłania ofert (min 40 dni) liczymy od daty z pkt. 2) (zgodnie z art.43.ust.2 pkt.1)
Natomiast połowę terminu składania ofert liczymy od dnia wysłania czy publikacji ogłoszenia?
Wg nie, na logikę, od publikacji, ale z drugiej strony Wykonawca traci kilka dni (te które upływają między wysłaniem a publikacją ogłoszenia w DUUE, kiedy to nie wie, że takie postępowanie będzie miało miejsce)
Na koniec, żeby mieć pewność, że nie popełniam błędu, art. 40. ust. 6 pkt.1) mówi, że ogłoszenia o zamówieniu nie mogę umieścić na stronie www/tab. ogł. przed dniem przekazania do DUUE, można rozumieć, że mogę później, czyli właśnie w dniu jego publikacji?