1

Temat: warunek dotyczący posiadania uprawnień

W przetargu chcę wpisać taki oto warunek:

Zamawiający uzna warunek posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania za spełniony, jeśli Wykonawca posiada wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez właściwy miejscowo Wojewódzki Urząd Pracy lub akredytację MEN.
Wykonawca w celu potwierdzenia spełniania tego warunku wpisze w formularzu ofertowym numer, pod jakim jest wpisany do Rejestru Instytucji Szkoleniowych. Zamawiający zweryfikuje posiadanie wpisu, wykorzystując elektroniczny rejestr instytucji szkoleniowych.

Mogę tak?

2

Odp: warunek dotyczący posiadania uprawnień

podpowie ktoś?

Chcę aby Wykonawca miał taki wpis, gdyż w opisie projektu unijnego jest informacja, że musi być to instytucja mająca taki wpis.

czy wpisać, że muszą posiadać wpis do RIS lub akredytację MEN ale nic nie żądać i samemu sprawdzić?

3

Odp: warunek dotyczący posiadania uprawnień

Potwierdzeniem twoich wymagań niech będzie oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postepowaniu. Jeżeli już bardzo zależy ci na "papierku", to zażądaj go po wyborze najkorzystniejszej oferty (przed podpisaniem umowy).
O ile mnie pamięć nie myli, UZP wydał opinię prawną w przedmiotowym zakresie.