Temat: WR Zabezpieczenie należytego wykonania umowy
Czy w zamówieniu z wolnej ręki udzielanym po dwóch przetargach, w których nie było żadnej oferty mogę wymagać zabezpieczenia należytego wykonania umowy (było wymagane w SIWZ) ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Umowy w zamówieniach publicznych → WR Zabezpieczenie należytego wykonania umowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w zamówieniu z wolnej ręki udzielanym po dwóch przetargach, w których nie było żadnej oferty mogę wymagać zabezpieczenia należytego wykonania umowy (było wymagane w SIWZ) ?
Jak najbardziej można.
ok dzięki. a jeśli z niego zrezygnuję to będzie zmiana istotna w stosunku do tamtych przetargów, które się nie rozstrzygnęły z powodu braku ofert?
Nie będzie.
istotna dotyczy przede wszystkim warunków i zakresu
w tym zamówieniu -zaproszeniu winna być umieszczona informacja ,że zabezpieczenie będzie wymagane to jest nowe postępowanie
ponadto w zaproszeniu powinien być wzór umowy i radzę wymagać to jest interes zamawiającego
Nie widzę w postach jednoznacznej odpowiedzi, wobec tego mojem zdanie: rezygnację z zabezpieczenia należy potraktować jako zmianę istotną, dlatego popieram tezę postu #6.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Umowy w zamówieniach publicznych → WR Zabezpieczenie należytego wykonania umowy
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc