1

Temat: KRK dla Sp. z o. o. Sp. K.

Ofertę złożyła firma X sp. z o. o. sp. komandytowa, której jedynym podmiotem uprawnionym do reprezentacji jest sp. zoo.
W zakresie art 24 ust 1  pkt 9 mam KRK dla X sp. z o. o. sp. k.
W zakresie art 24 ust 1  pkt 4-8 nie mam nic.

W KRS firmy w rubryce "sposób reprezentacji" jest następujący zapis: spółkę reprezentuje samodzielnie komplementariusz spółki, to jest spółka pod firmą X spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. W imieniu X spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (komplementariusza) oświadczenia woli składa i podpisuje w imieniu spółki prezes zarządu samodzielnie lub członek zarządu działający łącznie z prokurentem. W skład zarządu spółki będącej komplementariuszem wchodzą: ................

W zakresie art 24 ust 1  pkt 4-8 powinnam dostać KRK dla X Sp. z o. o. Czy może KRK dla członków zarządu X Sp. z o. o.

Wydaje mi się, że to pierwsze, ale wolę się upewnić. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

2

Odp: KRK dla Sp. z o. o. Sp. K.

Dawno nie ćwiczyłem KRK w odniesieniu do spółek z o.o., może dlatego dziwi mnie że można karać zbiorowo spółkę i wpisywać do rejestru. Wydawało mi się, że to dotyczy jedynie osób fizycznych, np. członków zarządu.

3

Odp: KRK dla Sp. z o. o. Sp. K.

Członków Zarządu