Odp: Dostawa samochodu
ktoś pomoże?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Dostawa samochodu
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ktoś pomoże?
ktoś odświeży temat?
określasz wymogi max. zgodnie z par. 2 rozporządzenia a później sprawdzasz czy się poszczególne przedmioty zamówienia w niech mieszczą lub wskazane w rozporządzeniu parametry punktujesz stosując dowolną wagę poszczególnych kryteriów.
dzięki, a możesz mi to sprawdzić?
samochód 8+1 osobowy przystosowany do przewozu 2 osób niepełnosprawnych
diesel turbodoładowany. Norma spalania min. EURO 5
Samochód spełniający normy emisji spalin Euro 5 na podstawie świadectwa homologacji pojazdu, tj. dopuszczalne wartości emisji zanieczyszczeń spalin:
emisja CO ? maksimum 1,00 g/km
emisja NOx ? maksimum 0,060 g/km;
emisja PM ? maksimum 0,005 g/km;
emisja THC (HC) ? maksimum 0,100 g/km.
? Poziom emisji dwutlenku węgla, mierzony według procedury
ustalonej dla celów badań homologacyjnych - CO2 - nie więcej niż
178 g/km.
? Średnia wartość zużycia energii w cyklu łączonym - nie większa
niż 224 MJ/100 km, przyjmując że 1l benzyny zawiera 32 MJ energii (MJ ? megadżul).
turbodoładowany - hm...nie jestem specem od samochodów ale ten zapis jest niezbędny?
Trochę dużo tych MJ na kilometr - na pewno tyle?
Zapis o turbo jest neutralny, wszystkie diesle mają turbo.
fajnie, psz pomoże:)
Rozwiązanie jest bardzo proste- trzeba sprawdzić specyfikacje techniczne aut 8+1 i będzie wiadomo czy takie parametry mogą zostać.
A ja bym chciała się dowiedzieć czy pozacenowe kryteria dotycza tylko zamówień na nowe samochody czy na używane też ?
Robię tak: szukam na rynku konkretnego modelu samochodu. Dotyczy to nowych i używanych. Wyciągam z netu i od dostawców wszystko na jego temat. Mam emisję, zużycie i inne które mieć muszę - dla konkretnego pojazdu i nie muszę nic wymyślać. Opisuję te parametry jako minimalne/maksymalne i wystarcza najniższa cena, bo przecież chcę kupić najtaniej
ja też tak robie mam nadzieje ze to dobry sposób i nikt sie nie przyczepi
Czy do przewozu osób niepełnosprawnych umysłowo (żadnych wózków, podnośników) musi być specjalny samochód, tzn. posiadający homologację na przewóz osób niepełnosprawnych?
dostalam takie zapytanie:wg rozporzadzenia dla oleju napedowego przyjmuje sie 36 MJ/l, czy zamawiajacy akceptuje taka wartosc?
mozecie mnie oswiecic o jakie rozporzadzenie chodzi,nie przygotowywalam opisu zam.
ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW
z dnia 10 maja 2011 r.
w sprawie innych niż cena obowiązkowych kryteriów oceny ofert w odniesieniu do niektórych
rodzajów zamówień publicznych (Dz.U. 96, 559)
w Załączniku nr 1 masz wartość energetyczną oleju napędowego.
Wykorzystuje się ją do obliczenia zużycia energii.
ok, dzieki u nas nie ma innych kryteriów skorzystaliśmy z $2 tego rozporzadzneia opisując wymogi techniczne tego pojazdu i popełniliśmy błąd przy opisywaniu wartosci zuzycia energii wpisując 37 MJ.l przy oleju napędowym
To gdzie jest problem? Informujesz, że doszło do błędu i normalnie procedujecie.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Dostawa samochodu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc