1

Temat: termin związania z ofertą

30-tego mija termin związania z oferta. Wybrano najkorzystniejszą ofertę, umowę z wybranym wykonawcą mogę podpisać najwcześniej 1 grudnia. Zatem będę przedłużać termin związania z ofertą. Czy pytać wszystkich wykonawców?

2

Odp: termin związania z ofertą

W przypadku obaw, ze ten wybrany W nie podpisze umowy, poprosić wszystkich ( nie zaszkodzi). W przypadku  pewności że wybrany W podpisze, nie koniecznie. Nie ma nakazu podpisania umowy w TZO. umowa podpisana w tzo czy poza tzo jest ważna (chyba że jest nieważna z innego powodu:))

3

Wybrany podpisze ale 30-tego mija tez termin odwołań, a takie może się pojawić bo odrzuciłam 2 oferty. Ok, dzięki.

4

Wykonawca samodzielnie lub na wniosek zamawiającego może przedłużyć termin związania ofertą, z tym że zamawiający może tylko raz, co najmniej na 3 dni przed upływem terminu związania ofertą, zwrócić się do wykonawców o wyrażenie zgody na przedłużenie tego terminu o oznaczony okres, nie dłuższy jednak niż 60 dn

5

Mam pytanie. Czy wydłużenie TZO na wniosek zamawiającego o oznaczony okres, nie dłuższy jednak niż 60 dni to:
1. 30 dni (okres podst) +30 dni (wydłużenie), czy
2. 30dni (podst) + 60 dni (wydłużenie) ?

6

A gdzie jest napisane że mamy wydłużyć termin o 30 dni? Powiedziane jest, że max o 60.