Temat: Druk ZP-1
Kiedy i kto podpisuje ZP-1. Ogólnie po otwarciu ofert. Mam nietypową sytuację . Postępowanie poniżej progów unijnych. Czynności związane z przeprowadzeniem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzał i podpisał po otwarciu ofert pracownik zamawiającego, któremu kierownik zamawiającego powierzył wykonanie zastrzeżonych dla siebie czynności. W międzyczasie (przed otwarciem ofert) nie był pracownika zamawiającego i wyjaśnienie nr 1 i pismo w sprawie wizji lokalnej podpisywał Kierownik zamawiającego. Czy kierownik zamawiającego powinien podpisać ZP-1, a jeżeli tak to kiedy, bo chyba nie wówczas jak podpisywał wyjaśnienie. Po otwarciu ofert nic nie podpisywał. Nawiązuje to pytanie do protokołu postępowania w trybie przetargu nieograniczonego, gdzie jest w punkcie 3 lit. A i B. W części B wpisujemy osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania - czyli do momentu wszczęcia tj. umieszczenie SIWZ i Ogłoszenie o zamówieniu. Natomiast, żeby umieścić Kierownika Zamawiającego w części A musi mi podpisać ZP-1. I mam dylemat.