1

Temat: zamówienie z wolnej ręki

Tryb udzielenia zamówienia z wolnej ręki powyżej progów na dostawę gazu (art. 67 ust. 1 pkt 1) lit. a) z przyczyn technicz....). Wykonawca PGNiG - centrala na ul. Kasprzaka, natomiast zaproszenie wysyłałam do oddziałów. W celu wykluczenia żądałam wszystkich dokumentów z paragrafu 2 rozporz. w sprawie rodzajów dokumentów... I tutaj zaczął się problem. Jeden oddział przesłał wszystkie dokumenty, które żądałam - nawet z ZUSu  i to wystawione na centralę, czyli z ul. Kasprzaka, natomiast drugi oddział dostarczył zaświadczenie z ZUSu ze swojego oddziału. Jak myślicie:
1) czy powinnam żądać z centrali? - ja uważam że z Centrali;
2) jak liczycie terminy np. zaświad. z ZUSu wystawione na 3 m-ce? Ja liczę termin odnosząc się do daty podpisania umowy i 3 m-ce wstecz;
3) czy mogę zawrzeć umowę nie mając jeszcze dokumentu z ZUS-u?  przesłali, ale jest już nieważne, ponieważ jest na dzień 31.08.2012 r. i był wystawione na Oddział, zamiast na Centralę więc powinnam podpisać umowę najpóźniej 30 listopada 2012 r.;
4) na przyszłość - czy tryb zamówienia z wolnej ręki powyżej progów z artykułu jak wyżej, mogę nie żądać dokumentów z paragr. 2 rozporządz.  (negatywnych)?
I