1

Temat: wydruk KRS

Wykonawca załączył do oferty wydruk z internetu dokumentu KRS - dokument nie jest potwierdzony za zgodność z oryginałem i nie znajduje się na nim żadna pieczątka.
Czy taki dokument nie powinien być jednak potwierdzony za zgodność z oryginałem.
Szukam jakiegoś potwierdzenia, ewentualnie na to, dokument taki nie musi być potwierdzony za zgodność z oryginałem.

2

Odp: wydruk KRS

http://www.eversheds.pl/?page=3&action=showArticle&id=3513

3

Marcel a nie spotkałeś się z jakimś wyrokiem w tym temacie ?

4

Nie szukałem bo wydruk elektroniczny uznaję.

5

Informacja KRS pobrana na podstawie art. 4 ust 4a ustawy z dnia 20.08.1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym (Dz. U. z 2007r., Nr 168 poz. 1186 z późn. zm) jest wystarczającym dokumentem. Bowiem zgodnie z tym artykułem pobrane samodzielnie wydruki komputerowe aktualnych informacji o podmiotach wpisanych do Rejestru mają moc zrównaną z mocą dokumentów wydawanych przez Centralną Informację, jeżeli posiadają cechy umożliwiające ich weryfikację z danymi zawartymi w Rejestrze.
I tu z pomocą przychodzi par. 9 ust 2 Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości z dnia 27.12.2011 r. w sprawie ustroju i organizacji Centralnej Informacji Krajowego Rejestru Sądowego oraz trybu i sposobu udzielania informacji z Krajowego Rejestru Sądowego...

6

ewidencja KRS czy też działaności gospodarczej lub inne np. wydruk należności do Izby Budowlanej czy wreszcie wydruki BZP są wydrukami urzędowymi i nie wymagają podpisów

7

Jest OK, nie musisz wzywać do uzupełnienia smile