Temat: rodzajowa ewidencja wydatków
Witam,
czy w Waszych firmach prowadzone są rodzajowe ewidencje wydatków do 14tys. euro na podstawie słownika kodów CPV czy na podstawie własnego podziału rodzajów?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → rodzajowa ewidencja wydatków
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
czy w Waszych firmach prowadzone są rodzajowe ewidencje wydatków do 14tys. euro na podstawie słownika kodów CPV czy na podstawie własnego podziału rodzajów?
U mnie nie.
Nie ma wymogu stosowania takiej ewidencji?
A jest?
Prowadzę rejestr wszystkich wydatków, tych do 14 i powyżej.
Kierownik zatwierdza wydatek po mojej opinii w zakresie ustawy Pzp (kontrola uprzednia?). Nie jest to chyba obowiązkowe ale u nas działa a w przypadku większego zamawiającego pozwala koordynować zamówienia realizowane przez różne komórki.
Prowadzę rejestr wszystkich wydatków, tych do 14 i powyżej.
Kierownik zatwierdza wydatek po mojej opinii w zakresie ustawy Pzp (kontrola uprzednia?). Nie jest to chyba obowiązkowe ale u nas działa a w przypadku większego zamawiającego pozwala koordynować zamówienia realizowane przez różne komórki.
Ja mam tak samo jak Jarosław pozwala to na uniknięcie dzielenia zamówienia i jak trzeba podzielenia "zgodnego z prawem"
Te wydatki macie podzielone na rodzaje wg słownika CPV czy własnego? (Przymierzam się żeby takie coś wprowadzić).
I ja tak mam, podobnie jak przedmówcy (chociaż obowiązku nie ma). Wydatki podzielone wg słownika CPV.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → rodzajowa ewidencja wydatków
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc