Temat: Art. 6 a czy art. 4 pkt 8
Proszę podpowiedzieć, jeżeli przy postępowaniu podzielonym na części, skorzystam do jednej z nich z art. 6 a i będzie to część o wartości poniżej 14 000 euro to umowę zawarłam na podstawie art. 6 a czy art 4 pkt 8 ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Art. 6 a czy art. 4 pkt 8
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Proszę podpowiedzieć, jeżeli przy postępowaniu podzielonym na części, skorzystam do jednej z nich z art. 6 a i będzie to część o wartości poniżej 14 000 euro to umowę zawarłam na podstawie art. 6 a czy art 4 pkt 8 ?
To umowę zawarłam na podstawie art. 4.8 w związku z 6a.
Na marginesie słyszałem taką interpretację przepisy art. 6a, że należy stosować właściwe przepisy dla wyodrębnionej części, co nie znaczy że można tych przepisów nie stosować (zam. do 14000 euro). To było w kontekście dzielenia zamówienia celem uniknięcia stosowania przepisów ustawy
Dokładnie też tak słyszałem i czytałem, jednak podsumowując stosowanie procedury poniżej 14 000 euro jest dopuszczalne.
Jedna część z całości w przetargu nieograniczonym została unieważniona, ponieważ nie złożono żadnej oferty.
A biorąc oczywiście powyższe odpowiedzi pod uwagę, czy mogę np. na tą jedną część nie robić przetargu tylko od razu na podstawie art. 4 pkt 8 w związku z 6a?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Art. 6 a czy art. 4 pkt 8
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc