1 (edytowany przez Bitter 2013-01-14 06:53:41)

Temat: Nie wysłane pismo

Witam.

Co należy zrobić w sytuacji, gdy w postępowaniu powyżej progów, Zamawiający zamieścił ogłoszenie o wyborze najkorzystniejszej oferty na stronie, pisma do wykonawców  zostały przekazane do sekretariatu do wysłania faxem i wszystko miało być ok, ale następnego dnia okazało się że sekretariat nie wysłał 1 pisma w terminie tylko zrobił to następnego dnia hmm.
Sprawa świeża, umowa nie podpisana.

Co teraz zrobić?

2 (edytowany przez covec 2013-01-14 06:55:31)

Odp: Nie wysłane pismo

odwołanie wnosi się w terminie... do dnia przesłania informacji. Jeśli pismo poszło dzień później, to liczysz termin na odwołanie w ilości dni stosownej od dnia przesłania informacji temu wykonawcy.

A widzisz podstawy do odwołania się jakiego wykonawcy?

3

Nie. Zmienia to tylko to, że umowę muszę zawrzeć później? Nic więcej? Nie muszę nic pisać do wykonawców? Unieważniać itp?

4 (edytowany przez covec 2013-01-14 07:13:07)

wg mnie wystarczy odczekać dzień dłużej. W piśmie o wyniku postępowania jest informacja, że umowa zostanie zawarta nie wcześniej jak ...określasz ilość dni, czyli później możesz zawrzeć umowę.

5

Dokładnie tak, po prostu odczekać na terminy od wysłania ostatniego zawiadomienia.

6

To dobrze, bo sekretarka się zdenerwowała :>. Mogę ją uspokoić.

7

i to czym prędzej smile

8

Dzięki smile

9

No i zacznij wysyłać mailem.

10

Często gęsto tak robię, ale tu nie było zagrożenia nie wysłaniem, a jednak... tongue

11

Bitter napisał/a:

To dobrze, bo sekretarka się zdenerwowała :>. Mogę ją uspokoić.

Tylko uważaj, nie przesadź z tym uspokajaniem smile