1

Temat: zapytanie o cene - problem z ceną

Witam !
Przeprowadziłem ZoC na utrzymanie czystości.
Wpłynęły 3 oferty 1 odrzuciłem ponieważ oferent nie był zaproszony.

Ciągło się podpisanie umowy, to urlopy, choroby itd.
ale tak czy inaczej umowa bedzie podpisana z niem 31.12.2012 r

W dniu dzisiejszym spostrzegłem błąd w ofercie a co za tym idzie umowie która dziś w końcu do mnie dotarła.

Błąd polega na tym iż w formularzu cenowym kazałem wskazać cenę ryczałtową netto za jeden miesiac usługi to przemnożyć przez ilość miesięcy następnie dodać do tego Vat i to była cena całego zamówienia Brutto.

a w umowie mam podane iż Zamawiający zapłaci Wykonawcy miesięcznie kwotę brutto x 12 miesiecy i teraz się nie zgadza ! o całe 4 grosze !

Informacje o wyborze oferty juz dawnooooo poleciały do oferentów jest jakas możliwość wybrnięcia z tego !!??

Wiem ze to ja namieszałem i miałem kazać podać najpierw cenę ryczałtową netto za jeden miesiac z tego obliczyć brutto i dopiero przemnożyć przez miesiące.
I byl by spokój.

Błagam o wszelkie pomysły żeby uratować postępowanie !!

2

Odp: zapytanie o cene - problem z ceną

Czy wzór umowy był załączony do SIWZ?
Moim zdaniem jeśli Wykonawca wyrazi zgodę  można poprawić zapis umowy na zgodny z ofertą tj. ...Zamawiający zapłaci Wykonawcy miesięczną kwotę netto x 12 miesięcy i podać kwotę brutto. (powiększoną o VAT). Ponadto Wykonawcy na etapie postępowania (ZOC) nie zauważyli tej niezgodności i nie zadali pytania.

W drugą stronę( tj. dopasowanie oferty do umowy)  jest to nie możliwe bo ingerujesz w treść oferty.

3

oczywiście wzór umowy załączony w siwz

Wykonawca zrobi wszystko smile Zgodzi na zmianę umowy , nie zauważyli bo przy kwotach netto jakie oferowali - pełne kwoty bez groszy, za miesiąc usługi nie było problemu i sie zgadzało.

Tu wykonawca zaproponował cenę netto za miesiąc 535,03 zł i stad ten problem.
Ahhh ta matematyka smile

A dopasowanie nawet matematycznie nie możliwe o ingerencji nie wspomnę.

4

Z tymi groszami to racja, czasami jak przeliczam poprawność kosztorysów ofertowych to tam dopiero się zaczyna smile

5

ooooo kosztorysy uwielbiam sprawdzać milion pozycji z kalkulatorem w ręce, nic pozostaje czekać na kolejne propozycje minięcia/rozwiązania problemu.

6

hej Jakies nowe propozycje ??!!

7

jak eva - popraw we wzorze umowy tak jak jest w formularzu cenowym - przecież nic to nie zmienia. Cenę podali wyk. w formularzu cenowym, a nie we wzorze umowy .... Co ty z tym  - ratowaniem postępowania ??.

8

No właśnie tak napisałam Darek W. smile Zmienić zapis w umowie i tyle. Nic nie pisałam o ratowaniu postępowania.

9

eva napisał/a:

No właśnie tak napisałam Darek W. smile Zmienić zapis w umowie i tyle. Nic nie pisałam o ratowaniu postępowania.

jak eva - oznacza, że się z Tobą zgadzam - arturo w #1 pisał, że chce ratować postępowanie. Mój post odnosił się do niego smile