1

Temat: sprawozdanie roczne - grupa zakpowa

witam, mam pytanie dotyczące uwzględnienia podpisania umowy w sytuacji gdy Urząd Marszałkowski przeprowadzał procedurę przetargową w grupie zakupowej dla swoich jednostek na swoim koncie w simap'ie. Czy winno się to uwzględnić w sprawozdaniu rocznym jednostki czy to Urząd w swoim sprawozdaniu uwzględnia?

2

Odp: sprawozdanie roczne - grupa zakpowa

jeśli całą procedurę przetargową prowadził Urząd Marszałkowski, a ty tylko podpisaleś umowe na swoją część to uwzględniasz tą kwotę (część)  w sprawozdaniu rocznym

3

czyli jak dobrze rozumiem: tą kwotę na którą podpisaliśmy umowę (część całości zamieszczonej w simap'ie) wpisuję w swoim sprawozdaniu rocznym w bzp (bo kwotowo tak się kwalifikuje)?

4

Tak, uwzględniasz, inaczej było by gdyby urząd marszałkowski podpisywał również umowy.

5

bez względu na to jaką kwotę masz  w umowie musisz to uwzględnić w sprawozdaniu rocznym

6

bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam

7

na stronie UZP znalazłem takie wyjaśnienie:

wyodrębnione jednostki organizacyjne zamawiającego, posiadające samodzielność finansową i udzielające zamówień związanych z własną działalnością, nie sporządzają rocznych sprawozdań - zamówienia przez nich udzielane są uwzględniane w rocznym sprawozdaniu zamawiającego, którego jednostkę organizacyjną stanowią;

pytanie: jeżeli jednostka organizacyjna powiatu np. zespół szkół robił przetarg na roboty budowlane, to kto to powinien ująć w sprawozdaniu? powiat? czy szkoła? zamawiającym była szkoła.

8 (edytowany przez covec 2013-01-31 08:41:18)

Wynika z tego że powiat. Powiat może powiedzieć zrobiliśmy smile

ogłoszenie - szkoła, dokumentacja -szkoła, umowa - szkoła, ogłoszenie o udzieleniu zamówienia -szkoła, protokoły - szkoła, roczne sprawozdanie -powiat.

9

szad napisał/a:

na stronie UZP znalazłem takie wyjaśnienie:

wyodrębnione jednostki organizacyjne zamawiającego, posiadające samodzielność finansową i udzielające zamówień związanych z własną działalnością, nie sporządzają rocznych sprawozdań - zamówienia przez nich udzielane są uwzględniane w rocznym sprawozdaniu zamawiającego, którego jednostkę organizacyjną stanowią;

pytanie: jeżeli jednostka organizacyjna powiatu np. zespół szkół robił przetarg na roboty budowlane, to kto to powinien ująć w sprawozdaniu? powiat? czy szkoła? zamawiającym była szkoła.

jak umowe podpisal powiat, to powiat ujmuje  w swoim sprawozdaniu

10

covec napisał/a:

Wynika z tego że powiat. Powiat może powiedzieć zrobiliśmy smile

ogłoszenie - szkoła, dokumentacja -szkoła, umowa - szkoła, ogłoszenie o udzieleniu zamówienia -szkoła, protokoły - szkoła, roczne sprawozdanie -powiat.

nieprawda! szkoła ma swój login , hasło w BZP więc musi też sprawozdanie wysłać jeśli podpisywała umowe

11 (edytowany przez covec 2013-01-31 09:05:43)

kto jest kierownikiem zamawiającego dla szkoły -dyrektor szkoły, czy zarząd powiatu?

"... i udzielające zamówień związanych z własną działalnością"#7 dla mnie wynika z tego, że dyrektor podpisuje umowę, a mimo to nie zawiera informacji o udzielnym zamówienia  w rocznym sprawozdaniu.
Na marginesie, dla mnie to coś jest nie tak...

12

dla mnie oczywiste jest, że jak umowy podpisuje powiat to sprawozdanie powiat.
dyrektor szkoły sam podpisywał umowę bo miał upoważnienie zarządu powiatu. dla mnie logiczne było do tej pory że szkoła zamieszcza sprawozdanie, ale po przeczytaniu tego komentarza na UZP zacząłem się zastanawiać.

13

Należałoby zapytać autora tego tekstu co miał na myśli, na przykładzie podanym przez Ciebie.

14

komentarz jest tylko komentarzem, może nie zaśmiecajmy sobie nim głowy:-)

15

umowa - szkoła; sprawozdanie - szkoła!!!

16

Umowa podpisana = udzielone zamówienie. Kto podpisał ten wykazuje w sprawozdaniu a nie tan kto prowadził postępowanie. Pamiętajcie o art. 15 ust. 2 oni sprawozdań nie składają a prowadzą postępowania.

17

pytanie z innej beczki.
pod jakim nr z JRWA dla powiatów rejestrujecie roczne sprawozdanie.
Pod 272 - dokumentacja zamówień publicznych?

pozdrawiam

szad

18

W umowie na olej opałowy wpisana została tylko ilość oleju oraz cena 1 litra na dzień podpisania umowy, a w składanej ofercie cena na wskazany wcześniej dzień. W sprawozdaniu podajemy wartość z umowy, tak?

19

Ilość x  cena 1 litr = wartość umowy

20

szad napisał/a:

pytanie z innej beczki.
pod jakim nr z JRWA dla powiatów rejestrujecie roczne sprawozdanie.
Pod 272 - dokumentacja zamówień publicznych?

pozdrawiam

szad

Umowy 272
Zamówienia 271  ja robię z tym nr

21

jak nina i sprawozdania 271 ...