Witam
Mam pytanie, jest realizowane zamówienie, PN, nie było jeszcze otwarcia ofert. W wyniku zapytania Wykonawcy zmieniono SIWZ, wskazano w jakiej wysokości Wykonawca ma wykazać wykonanie dostaw w ostatnich 3 latach, wskazano również w zakresie wymogów obowiązek złożenia oświadczenia, że nie podlega wykluczeniu na podstawie 24 ust 2 pkt 5, dodano, w zakresie wymaganych dokumentów oświadczenie z art 24 ust 2 pkt. dodano załącznik - oświadczenie z art 24 ust 2 pkt.5. W związku z faktem, że ww. zmiany prowadzą do zmiany ogłoszenia i dotyczą warunków udziału w postępowaniu przedłużono termin otwarcia ofert. Jednakże osoba która miała opublikować ogłoszenie o zmianie ogłoszenia w PZP, opublikowała wyłącznie ołoszenie w zakresie zmiany terminu otwarcia ofert, na stronie internetowej opublikowała również teskt jednolity zmienionej SIWZ ( jest odmienny od zmiaz w SIWZ wprowadzonych w yniku zapytania wykonawcy). W tekście jednolitym nie wskazała, które elementy uległy zmianie, co więcej w ogłoszeniu w PZP brak jakiej kolwiek informacji, że w SIWZ zmieniło się cokolwiek niż termin otwarcia ofert. Pojawia się teraz moje pytanie, czy mogę w jakikolwiek sposób uratować to postępowanie, czy powinnam je unieważnić na podstawie art 93 ust 1 pkt 7. Obawiam się zarzutu naruszenia art 7 pzp. Podkreślam, że nie było jeszcze otwarcia ofert, czy publikacja ogłoszenia o zmianie w PZP uratuje postepowanie?, będę bardzo wdzięczna za opinię