1 (edytowany przez Bitter 2013-02-26 13:38:12)

Temat: Kontrola - pełnomocnictwo

Witam. Mam kontrolę smile.

Chyba dostanę uwagę w protokole, iż miałem zapis w SIWZ:

"Jeżeli osoba/osoby podpisująca ofertę działa na podstawie upoważnienia (pełnomocnictwa) - pełnomocnictwo musi zostać dołączone do oferty i musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie lub przez uprawnionych, w świetle dokumentów rejestracyjnych, przedstawicieli Wykonawców. Złożenie kopii pełnomocnictwa poświadczonego samodzielnie przez pełnomocnika nie jest wystarczające i skutkuje wezwaniem do uzupełnienia."

Chodzi o to, że według Pań z kontroli,  nie powinienem był wpisywać w SIWZ  notarialnie potwierdzonej kopii pełnomocnictwa, ponieważ w rozporządzeniu o dokumentach, notarialnie mogę żądać tylko gdy są dokumenty nieczytelne.

Nie wiem o co chodzi smile.

2

Odp: Kontrola - pełnomocnictwo

a Panie skąd?

3

covec napisał/a:

a Panie skąd?

smile

4

Nie pozostaje nic innego, tylko cieszyć się z takiej kontroli. Zapytaj, w którym miejscu w rozporządzeniu jest mowa o pełnomocnictwie... !

5 (edytowany przez covec 2013-02-26 13:48:19)

Co Ciebie bawi radas?

6

KC Art. 99. § 1. Jeżeli do ważności czynności prawnej potrzebna jest szczególna forma, pełnomocnictwo do dokonania tej czynności powinno być udzielone w tej samej formie.

To Panie znają?

7

U. Marszałkowski.

Zasugerowałem, że nie wydaje mi się aby rozporządzenie o dokumentach odnosiło się do pełnomocnictwa. Panie (muszę powiedzieć, że miłe i sympatyczne) gotowe są podyskutować o tym jeśli znajdę coś na swoja obronę. Jutro coś tam wydrukuję.

8

covec napisał/a:

Co Ciebie bawi radas?

Pytanie poglądowe smile

9

Nie ma jak kontrolujący którzy mają własną wizję i żyją w innym świecie.
A może zaćmienie umysłu ? smile