Temat: Badania lekarskie
W jaki sposób zawieracie umowę na Badania pracownicze (wstępne, kontorlne, okresowe). Podpisujecie ją co rok czy na 3 lata? Stosujecie rozeznania rynku?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Badania lekarskie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W jaki sposób zawieracie umowę na Badania pracownicze (wstępne, kontorlne, okresowe). Podpisujecie ją co rok czy na 3 lata? Stosujecie rozeznania rynku?
Raz w roku, chociaż w tym chciałam podpisać na co najmniej 2 lata...
Stosujesz jakieś kryteria wyboru, rozeznanie cenowe czy po prostu zawierasz umowę z zakładem z którym współpracowaliście przez ostatnie lata?
jak poniżej 14 tys. to celowość i oszczędność jak masz regulamin to postępujesz zgodnie z nim.
U mnie poniżej 14 000 euro, więc według regulaminu. W tabeli uwzględniam całą gamę badań przewidzianych, wygrywa najtańszy za 1 kpl. wszystkich badań. W umowę wpisuję szacunkową kwotę, którą przewiduję wydatkować w całym roku.
Ale jeżeli firma liczy dużo pracowników, wiem od mojego bhp-owca (że w drugim zakładzie pracy), organizują przetarg ograniczony - gdzie jednym z kryteriów jest np. ilość lekarzy - aby do przetargu nie stanęła mała przychodnia, która "nie podoła" .
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Badania lekarskie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc