Temat: aktualny odpis z własciwego rejestru
czy uznajecie za spelnienie wymogu jesli przestawiaja wam wydruk z ceidg?czy np. spółki moga tez przedstawiac taki dokument czy musi byc to juz odpis z rejestru sądowego?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → aktualny odpis z własciwego rejestru
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy uznajecie za spelnienie wymogu jesli przestawiaja wam wydruk z ceidg?czy np. spółki moga tez przedstawiac taki dokument czy musi byc to juz odpis z rejestru sądowego?
sp. j.,sp. zoo, s.a. i inne sp.k. i ich odmiany to już raczej KRS. ten rejestr jest właściwy dla art. 24 ust. 1pkt 2.
Tak, ceidg są tylko wydruki, nie ma tuta odpisów. A spółki z KSH odpis z rejestru sądowego.
czyli ceidg moga przedkladac wlaścicele dzial . gospodarczej tak? pozostali czyli spoółki krs?
ja we siwz daje taki wymóg: Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
W przypadku osób fizycznych wymagane oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego w pkt. A..... niniejszej specyfikacji.
czyli działalności gosp. nie musza skladac juz niczego bo w oswiadczeniu miesci sie ten wymóg?
czyli ceidg moga przedkladac wlaścicele dzial . gospodarczej tak? pozostali czyli spoółki krs?
ja we siwz daje taki wymóg: Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
W przypadku osób fizycznych wymagane oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 zawarte jest w treści oświadczenia wymienionego w pkt. A..... niniejszej specyfikacji.czyli działalności gosp. nie musza skladac juz niczego bo w oswiadczeniu miesci sie ten wymóg?
Już teraz nie tak - winno być
Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert;
teraz w sensie po nowelizacji tak?
a przed byłby ok taki zapis?
teraz w sensie po nowelizacji tak?
a przed byłby ok taki zapis?
1. Tak
2. Dopuszczalne
zapoznałem się z nowym rozp,
to znaczy że teraz w PN unijnych każdy wykonawca musi dostarczać wydrug z CEIDG ??
dobrze rozumuje ?
zapoznałem się z nowym rozp,
to znaczy że teraz w PN unijnych każdy wykonawca musi dostarczać wydrug z CEIDG ??
dobrze rozumuje ?
Tak.
Wykonawcą jest Instytut B. Do oferty załączono "odpis aktualny z rejestru handlowego", brak daty wystawienia, nieaktualny adres. Z niego wynika, że pełna nazwa to Instytut B spólka z o.o., więc chyba rejestrem właściwym jest KRS? Na stronie www wykonawcy podany jest numer KRS.
Przy okazji mam do Was pytanie.
Jak traktujecie wykonawcę, który w ofercie nie składa CEIDG, wzywacie go do uzupełnienia (dla mnie to bezsens bo mogę sama sobie wejść na stronę i wydrukować, ale mniejsza z tym) i uzupełnia wam wydruk z datą po terminie składania ofert?
Zgodnie z Pzp dokumenty muszą spełniać warunek na dzień składania ofert (lub z jego treści musi wynikać, że spełnia warunek). Wykluczacie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → aktualny odpis z własciwego rejestru
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc