Temat: Osoby do kontaktu
Witam.
Czy w SIWZ umieszczacie obok nazwisk osób wyznaczonych do kontaktu nr telefonu??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Osoby do kontaktu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Czy w SIWZ umieszczacie obok nazwisk osób wyznaczonych do kontaktu nr telefonu??
Ja tak.
Ja, nie. Wszelkie pytania tylko na piśmie.
Umieszczam.
Czyli różnie. Dzięki.
To jest ciekawe zagadnienie. Kontakt kojarzy się z rozmową telefoniczną ja zamieszczałem, ale po ostatniej rozmowie z wykonawcą stwierdziłem, że chyba przestane telefony odbierać tak mnie pan zdenerwował...Generalnie formy kontaktu telefoniczna jest śliska, choćby dlatego, że nie wiesz czy ktoś jeszcze Ciebie nie słucha...a to nie jest wykluczone w naszym kraju. Jak juz telefon odbieram to odpowiadam tak, aby nic nie powiedzieć
Czy się kontakt poda czy nie i tak się dodzwonią.
Czy się kontakt poda czy nie i tak się dodzwonią.
otóż to kto szuka, ten znajdzie. Dlatego też nie rozumiem dlaczego na szkoleniach mówią żeby nie podawać nr telefonów. Zakazu nie ma. Grunt, żeby zawsze zachować rozsądek w tym co się mówi.
...oczywiście że można podać, nic nie stoi na przeszkodzie żeby przez telefon poinformować wykonawcę, że kontakt z zamawiającym tylko faksem, e-mailem etc.
Czasami zdarza się sytuacja że jest jakiś problem np. na stronie internetowej i nie moga ściągnąc dokumentów itp. Wtedy wykonawca ma namiary i dzwoni do zamawiającego.
Tak, u mnie najczęściej dzwonią jak nie mogą sobie poradzić z pobraniem dokumentacji.
pdaję kontakt nr faksu
Art. 27. 1. W postępowaniach o udzielenie zamówienia oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje zamawiający i wykonawcy przekazują, zgodnie z wyborem zamawiającego, pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną.
2. Jeżeli zamawiający lub wykonawca przekazują oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje faksem lub drogą elektroniczną, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania.
3. Wybrany sposób przekazywania oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji nie może ograniczać konkurencji; zawsze dopuszczalna jest forma pisemna, z zastrzeżeniem wyjątków przewidzianych w ustawie.
4. Zamawiający może żądać w ogłoszeniu o zamówieniu, aby wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu przekazywane faksem lub drogą elektroniczną były potwierdzane pisemnie lub w drodze elektronicznej opatrzone bezpiecznym podpisem elektronicznym weryfikowanym za pomocą ważnego kwalifikowanego certyfikatu.
5. Informacja o złożeniu wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu może być przekazana telefonicznie przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. Wniosek uważa się za złożony w terminie, jeżeli przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu został on wysłany w formie pisemnej i zamawiający otrzymał go nie później niż w terminie 7 dni od dnia upływu terminu składania wniosków.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Osoby do kontaktu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc