1

Temat: zobowiązanie innego podmiotu

Wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu innego podmiotu. Złożył zobowiązanie innego podmiotu, z  którego nie wynika w jaki sposób wykonawca będzie dysponował wiedzą i doświadczeniem. Wezwaliśmy więc, do złożenia wyjaśnień.

Moje pytanie jest następujące: czy w przypadku udzielenia przez wykonawcę wyjaśnień, które nie będą wykazywały dysponowania wiedzą i doświadczeniem powinnam wezwać do uzupełnienia:
a) zobowiązania innego podmiotu
czy
b) wykazu robót budowlanych (wykonawca będzie musiał przedstawić inne roboty)

2

Odp: zobowiązanie innego podmiotu

pomoże ktoś sad

3

??????

4

Jak udzieli wyjaśnień, które Cię nie zadowolą to wówczas będziemy rozpatrywać smile

5

Wykonawca w złożonym wykazie osób wykazał dwie a informacja nt dysponowania tymi osobami umowa zlecenia. Wezwałam go do złożenia dokumentów, czyli złożenia oryginału, bądź kopii poświadczonej ?za zgodność z oryginałem? przez osoby zobowiązujące się wykonać zamówienie. W odpowiedzi wykonawca przesłał pismo że dysponuje osobami wymienionymi w wykazie w sposób bezpośredni. I tyle? Jak to sie ma do wykazu w którym wpisane jest dysponowanie jako umowa zlecenia? Czy uznać wyjasnienie wykonawcy?

6

Umowa zlecenie to dysponowanie bezpośrednie osobą. w tym przypadku nie potrzebne jest zobowiązanie podmiotu trzeciego. Uznać wyjaśnienia.

7

Dziękuję smile