1

Temat: Oferty częściwe

Witam,
mam przetarg na zakwaterowanie i wyżywienie, wolałbym aby ludzie stołowali się w miejscu zakwaterowania niestety nie jest to możliwe w części kwater . Chciałbym  noclegi i wyżywienie zrobić w jednym przetargu, podzieliłem przetarg na części i dopuściłem składanie ofert na poszczególne części,  czy mogę tak opisać części zamówienia:
Część 1: Zakwaterowanie i wyżywienie ( 300 osób)
Część 2: Zakwaterowanie (100 osób)
część 3: Wyżywienie (100 osób)
chodzi mi to o czy możliwy jest taki podział, czy ktoś się nie przyczepi dlaczego cześć robię na wyżywienie + zakwaterowanie a cześć oddzielnie ?

2

Odp: Oferty częściwe

Jeżeli wszystko w jednym postępowaniu z podziałem na części to Twoja sprawa w jaki sposób dzielisz zamówienie.

Należy zadać sobie jednak pytanie, czy faktycznie nie ma możliwości świadczenia usługi zakwaterowania +wyżywienia - może jednak warto dać Wykonawcom szansę. A jeżeli nie, to moim zdaniem taki podział może być.

3 (edytowany przez ecomo 2013-03-14 07:07:20)

Witam ponownie,
czy jest taka oto możliwość? Przetarg nieograniczony z podziałem na 4 części (każda powyżej 14 tys) - rozstrzygnięta 1 część 2, 3, 4, nie ma ofert. Drugi przetarg nieograniczony na 2, 3, 4,  część - rozstrzygnięta 2 cześć na pozostałe brak ofert.  Wszczęcie postępowania  na zamówienie z wolnej ręki na część 3 i 4.

Jeszcze jedna kwestia, czy w zamówieniu z wolnej ręki podzielonym na 2 części mogę na każdą część zawrzeć umowę z innym wykonawcą?
Dziękuję za wszelką pomoc

4

Tak, pamiętaj tylko o przesłankach, bo pewnie art. 67 ust. 1 pkt 4

( w Twoim przypadku  "... dwa postępowania ... nie złożono ofert ... a pierwotne warunki zamówienia nie zostały w istotny sposób zmienione")