1

Temat: brak pełnomocnictwa

Witam
w złożonej ofercie zaświadczenie z zus i us podpisał "dyrektor handlowy pan k" pozostałe dokumenty podpisał prezes spółki. Nie było dołączonego pełnomocnictwa dla tego dyrektora ani nie wynikało ono  z KRS.
Na wezwanie do uzupełnienia nie złożyli pełnomocnictwa więc wykluczam z art. 89.1.8 czy może wzywam do uzupełnienia zaświadczeń z zus i us?

2

Odp: brak pełnomocnictwa

Odrzucasz na podstawie j.w.

3

Można zastanowić się czy bardziej prawidłowym nie byłoby wezwanie do uzupełnienia US i ZUS jako obarczonych wadą, a nie pełnomocnictwa. Tak czy tak, wezwanie było, odpowiedzi brak.

4

Odpowiedż na wezwanie własnie przyszła kurierem, ale niestety po terminie, w wezwaniu podany był termin na uzupełnienie do piątku. Czyli i tak i tak odrzucam. Dzięki

5

covec napisał/a:

Można zastanowić się czy bardziej prawidłowym nie byłoby wezwanie do uzupełnienia US i ZUS jako obarczonych wadą, a nie pełnomocnictwa. Tak czy tak, wezwanie było, odpowiedzi brak.

ja bym wezwał do złożenia "prawidłowego" dokumentu z ZUS...

6

A dlaczego prawidłowego ZUS?, jeżeli jest złożone prawidłowo, a podpisane przez osobę nieuprawnioną to pełnomocnictwo!

7

Marcel napisał/a:

A dlaczego prawidłowego ZUS?, jeżeli jest złożone prawidłowo, a podpisane przez osobę nieuprawnioną to pełnomocnictwo!

wg mnie ZUS i US zawierał błąd...Nie twierdzę, że mam zupełną rację Marcel. Tak mi się nasunęło czytając post. Swoją drogą ciekawy temat do dyskusji.