1

Temat: zmiana terminu realziacji zamówienia

PN unijny, EFS,  w umowie z wykonawca i SIWZ miałem punkty jakie zmiany dopuszczam tj:

..........Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie:..........

nie miałem żadnego punktu że przewiduję zmianę terminu realizacji zamówienia lecz lakoniczny zapis :

m.in

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie:..........
a
b
c
d..Zmiany powszechnie obowiązujących  przepisów  prawa  w  zakresie  mającym
Wpływ na realizację umowy. 

czy to umożliwia mi zmianę terminu realzaicji zamówienia,

chodzi o kursy pr jazdy zmienił się system egzaminów w WORD, a w sumie jeszcze nie działa i wykoanwca mimo, że zgłosił kursantów do egz państw to terminu nie uzysuje bo system elektronicznej rejestracji nie działa,  ehhh smile

2

Odp: zmiana terminu realziacji zamówienia

d... trochę naciągany ale w zasadzie nic lepszego nie masz i tego bym się trzymał

3

podepnij notatkę służbową z datami i informacją, że nie "chodzi" abyś sam za 4 lata pamiętał jak było

4

też tak myślałem ale to z EFS/UE i trochę mam wątpliwości czy mogę zmienić datę,

bo raczej to zmiana istotna, a ja nie przewidziałem zmiany terminu realizacji zamówienia

chyba na przyszłość trzeba umieścić pkt że zamawiający przewiduje zmianę terminu realizacji zamówienia w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów ..... i tak dalej,

5

Co do przyszłości to słuszna uwaga, teraz to i tak nie masz wyjścia, powołaj się na pkt. d plus notatka jak radzi cbud i do archiwum

6

dziękuję smile