1

Temat: brak daty

Na oświadczeniach z art. 22, 24 oraz na samym formularzu ofertowym Wykonawca nie wpisał miejscowości i daty.

Co robić???

2

Odp: brak daty

Zostawić.

3

A jak to uzasadnić, wytłumaczyć, że tak będzie dobrze?

4

kulka napisał/a:

oraz na samym formularzu ofertowym Wykonawca nie wpisał miejscowości i daty.

Co robić???

to można zostawić

kulka napisał/a:

Na oświadczeniach z art. 22, 24 ...... Wykonawca nie wpisał miejscowości i daty.

Co robić???

To zależy od treści oświadczenia, z którego musi jasno i precyzyjnie wynikać, że na dzień składania oferty spełnia warunki i nie podlega wykluczeniu

5

J/w
1) formularz ofertowy - uznać
2) jesli z oświadczenia jasno wynika że na dzień składania ofert spełnia warunki to uznać.
Z mojej perspektywy jesli oświadczenie było dołączone do oferty to z tego wynika, że spełnia warunki udziału w postępowaniu na dzień składania ofert (oświadczenie złożone wraz z ofertą w terminie ) smile

6

Miałem już kilku kontrolujących co się tego czepiali (brak daty wpisanej w oświadczeniu). To wydawałoby się logiczne i oczywiste, ale nie w zamówieniach publicznych wink to podobnie jak żądanie - uzupełnienie oświadczenia o gk w sytuacji, gdy jest tylko jedna oferta smile ma być i już

7

Skoro wszystko jest spięte w kupę i się trzyma, jest opisane dla kogo, po co i na co, no to brak daty jest wg mnie mało istotny.