1

Temat: Kierownik Zamawiającego

Kierownik Zamawiającego - Zarząd 3 osobowy (do reprezentacji Spółki uprawione są dwaj członkowie Zarządu lub członek Zarządu i prokurent).

W związku z powyższym druk ZP1 oraz w pkt.3 A protokołu wystarczy, że wpiszą się dwie osoby z Zarządu, które faktycznie będą podpisywać pisma i wszystkie dokumenty przetargowe (trzecia osoba nie będzie nic robić w ramach postępowania przetargowego) ?

2

Odp: Kierownik Zamawiającego

Cały zarząd jest kierownikiem więc cała trójca

3

Nie wiem czy to takie oczywiste :-)
W UZP dostałem odpowiedź, że wystarczą 2 osoby, które zgodnie z KRS są uprawnione do podejmowania zobowiązań w imieniu całego Zarządu, z zastrzeżeniem, że ta 3 osoba faktycznie nie będzie podejmować żadnych decyzji w trakcie danego postępowania.

4

Pewności że nie będzie nie masz wystarczy, że w trakcie pójdzie na chorobowe, a jak wszyscy podpiszą , to masz z głowy. Poza tym przy tylu papierach jeden w tą czy w tamtą...

5

No tak, ale ja się zastanawiam czy w zakończonych już postępowaniach miałem uchybienia :-)

6

Witam, sytuacja wyglada nastepując:
Gmina + spóldzielnia mieszkaniwa chca zrobić droge, której właścicielem w połowie jest gmina i w połowie spóldzielnia, każdy z zamawiajcych chce mięc podpisaną umowę
z wykoanwcą na swoją połowe. czy zamawiający moze cos takiego zrobić ??

7

Reprezentacja zgodnie z Polskim prawem - jeśli nie ma wskazane wyraźnie kto ma reprezentować to wystarcza zawsze dwóch członków organu. Tak jest w spółkach, wspólnotach, spółdzielniach, stowarzytszeniach

8

czy prowadził ktoś, lub widział postępowanie w którym jest jeden wykonawca a 2 zamawiających, nie wiem jak to zapisać w siwz.

9

gerard.11 a tak dokładniej jak to wygląda?

10

chcemy wspólnie ze spółdzielnią mieszkaniową zrobić przetarg na parking pod blokami, gdzie połowa terenu jest nasza a połowa ich. Spółdzielnia godzi się na przetarg ale chce mieć umowę z wykonawca na swoją cześć tego parkingu.

11

spółdzielnia daje Wam upoważnienie do przeprowadzenia postępowania - 1 zamawiacz; a umowy moga być dwie tylko opisać w SIWZ

12

j/w

13

wielkie dzięki, a w ogłoszeniu o udzielenie zamówienia podaje wartość tylko swojej części czy całości??

14

podajesz ile przeznaczasz a nie wartość - całości

15

w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia podajesz wartość zawartej umowy.
Podam tylko wartość mojej umowy.

16

nie doczytałem:) w ogłoszeniu tak - miałem w domysle przed otwarciem ofert...