Temat: unieważnienie postępowania
witam,
czy w uzasadnieniu faktycznym unieważnienia zamówienia powinienem podać, że cena najkorzystniejsza była x tys. a zamawiający zamierzał przeznaczyć kwotę y tys. (y < x). Muszę podać te kwoty?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → unieważnienie postępowania
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam,
czy w uzasadnieniu faktycznym unieważnienia zamówienia powinienem podać, że cena najkorzystniejsza była x tys. a zamawiający zamierzał przeznaczyć kwotę y tys. (y < x). Muszę podać te kwoty?
To się właśnie nazywa uzasadnienie faktyczne. Tak. - oraz, że nie możesz zwiększyć tej kwoty.
teoretycznie mógłbym zwiększyć, ale chyba nie muszę.
a info o unieważnieniu muszę zamieścić na www i tablicy, czy wystarczy jak wyślę wykonawcom, którzy złożyli oferty?
tresc uniewaznienia przesylamy do wykonawcow ktorzy zlozyli oferty i na strone int plus tablica ogloszen?
w bzp z tego co mi wiaodmo nie ma czegos tkaiego jak ogloszenie o uniewznieniu?mam racje?
z ustawy wynika, że tylko do wykonawców. www i tablica to chyba dodatkowo dla przejrzystości.
tu masz rację
czy jeżeli mam 1 ofertę, która ma braki, a unieważniam bo kasy mało, to chyba nie muszę wzywać do uzupełnień?
nie musisz
thx
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → unieważnienie postępowania
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc