Temat: Kilka problemów: RFERENCJE, KRK, ODDANIE DO DYSPOZYCJI...
Witam, natrafiłem znowu na nowe problemy, z którymi nie do końca wiem jak sobie poradzić.
Zebrałem je w jednym temacie.
Przetarg nieograniczony na rb, powyżej progu, dofinansowanie z UE (będzie kontrolowany).
1. Złożono KRK z odwołaniem do art. 24.1.4-8. Brak zapisu 10-11
Czy to tylko formalne niedopatrzenie i mam to zostawić czy to jednak merytoryczny brak i należy wezwać (co pewnie skończyłoby się wykluczeniem).
Zapewne jak dostaje pieczęć, że niekaralny to dotyczy to wszystkiego, więc w sumie nie wiem po co w ogóle mieliby wpisywać odwołanie do uPzp
2. W złożył w ofercie zobowiązanie innego podmiotu do oddania do DYSPOZYCJI zasobów.
Nie wskazał jednak jakich. Mam się domyślać i analizować szczegółowo dokumenty czy wezwać do wyjaśnienia ewentualnie do złożenia prawidłowych dokumentów wskazujących jakiego zakresu tyczy się zobowiązanie ? Tym bardziej, że mam na dwie części oferty różnych W, w której jeden oddaje drugiemu, a w drugiej drugi oddaje pierwszemu. Więc w wykazie usług mają to samo i osoby też te same, i w sumie nie wiem czy to pracownicy firmy A czy B bo nie pisze kto komu ich użycza.
3. Zdolność finansowa.
W złożył info z różnych banków: z jednego gotówka na koncie, z drugiego zdolność kredytową, lokatę. Po zsumowaniu brakuje trochę, ale jest jeszcze info z banku o posiadaniu środków na funduszu socjalnym. Czy pomimo, że są to środki z których nie można skorzystać na inne cele można je wliczyć do zdolności ?
Oraz druga sprawa. Załóżmy, że składanie ofert było 1 kwietnia, info z banku jest z 15 stycznia więc ok (chodzi o 3 miesiące), ale w info z banku jest napisane, że zdolność kredytowa na dzień np. 30 listopad 2012 wynosila tyle i tyle.
W ustawie jest napisane, że info ma być wystawione nie później niż 3 miesiące przed składaniem ofert. Tyczy się to tylko daty wystawienia czy również na jaki dzień są dane ?
4.
Kiedy właściwie następuję użyczenie osób ?
Jeżeli jeden pracodawca oddelegowuje pracownika do innej firmy na czas realizacji?
Mam w zestawieniu osobę, która wiem że pracuje w jakiejś firmie, ale ofertę składa firma B i w zestawieniu obok tej osoby napisane jest umowa zlecenie. Czyli wtedy nie musi być zobowiązanie pracodawcy do oddania tej osoby ?
Dzięki