1

Temat: trzy małe dylematy

witam,
mam 3 pytania.
1) w KRS widnieje, że sposób reprezentacji jednoosobowy - Prezes.
dokumenty podpisuje prokurent samoistny.
czy to jest ok?

2) wykonawca bazuje na doświadczeniu innego podmiotu. jest pisemne zobowiązanie do oddania zasobów. do oferty załączony wykaz usług podpisany przez inny podmiot oraz kopie referencji.
rozumiem, że należy wezwać do złożenia referencji w prawidłowej formie, tzn. potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez ten inny podmiot?

3) czemu jak wykonawca załącza do oferty wydruk z CEiIDG to nie ma w nim pozycji: zakazy, upadłość a jak sam pobieram te wydruki ze strony, to te pozycje widnieją.
czy jak nie ma tych pozycji to też jest ok?

2

Odp: trzy małe dylematy

Ad. 1 Jest OK. Prokurent samoistny może podpisywać oferty.
Ad. 2 Wszystkie dokumenty potwierdzamy za zgodność z oryginałem więc wezwij do uzupełnienia.

3

Ja mam podobną sytuację . Ogłoszono 2 przetargi, zarówno w 1 jak i w 2 startowała firma X. Na pierwszy poszło juz zawiadomienie o wyborze, podczas sprawdzania dokumentów z drugiego przetargu  na  tym nieszczęsnym oświadczeniu dopiero teraz zwróciłam uwagę że  podpisał je za zgodność Wykonawca X  a nie osoba która oświadczyła że pozostaje w dyspozycji WYkonawcy X w przypadku uzyskania przez niego zamówienia.  I co z tym fantem teraz zrobić? Jak wyślę uzupełnienie do 2 to sama firma spyta a dlaczego nie zrobiliście tego przy 1 przetargu gdzie załaczono identyczny dokument, a co jak nic z tym nie zrobię.

4 (edytowany przez Niedzwiadek 2013-05-10 09:12:39)

maja2009 napisał/a:

J  I co z tym fantem teraz zrobić?

wypić kawę, zjesć ciacho ...
§7.2 rozporządzenia ws dokumentów