1

Temat: Przedstawienie próbki wraz z ofertą

Witam

Siedzę sobie nad SIWZ na dostawę krzeseł audytoryjnych  i chciałbym aby wykonawcy celem potwierdzenia, że oferowane przez nich krzesła audytoryjne spełniają nasze wymagania przedstawili mi wraz z ofertą wzór oferowanego krzesła. I nasuwa się mi tu pytanie jak traktować takie krzesło. Czy po ocenie spełnienia naszych wymagań mam je oddać, czy zatrzymać jako załącznik do oferty- tylko co jeżeli dostanę 10 ofert i 10 krzeseł?

2 (edytowany przez covec 2013-05-17 09:22:01)

Odp: Przedstawienie próbki wraz z ofertą

jak zażądasz krzeseł jako potwierdzenia zgodności z Twoimi wymaganiami, to musisz na wniosek oddać krzesła. Wg mnie krzesła mogą być "barierą" do złożenia oferty. Na wszelki wypadek napisz dużymi literami, że niewybranym wykonawcą oddasz krzesła na wniosek. Z drugiej strony zawsze można postawić na korytarzu smile

A próbki materiałów, fotografie nie wystarczą?

3

covec napisał/a:

A próbki materiałów, fotografie nie wystarczą?

Dla mnie wystarczą ale obawiam  się że dla Bosa nie wystarczą. Chce mieć takie krzesła a nie inne i stawia ten warunek. No chyba że uda się mi go przekonać.

4

a...to jest zmora przetargów...Dlaczego akurat to? Bo to jest najlepsze smile ale dlaczego, bo tak... :)a modeli krzeseł jest hoho....