1

Temat: Łączyć RB czy nie ?

W jednym z naszych obiektów mamy w tym roku do przeprowadzenia 3 remontów: instalacja elektryczna i przeciwpożarowa, wentylacja w kotłowni, wymiana rynien. Po rozeznaniu okazało się, ze nie ma jedenego wykonawcy, który mógłby wykonać wszystkie trzy roboty. Każda z robót osobno nie przekracza 14 tyś EURO, ale jak zsumujemy wszyskie to przekroczy. czy ja mogę zrobić na każdy robotę osobno zapytanie ofertowe?

2

Odp: Łączyć RB czy nie ?

jestem za przeprowadzeniem postępowania przetargowego.
Jeden obiekt budowlany = suma wszystkich robót (chyba że wartość wszystkich robót na danym obiekcie nie przearacza 14.000 euro to wtedy rozpoznanie cenowe jest OK wink

3

Połączyć, z możliwością składania ofert częściowych.

4

A jak w takim wypadku ma wyglądać wzór umowy? Czy mam robić trzy wzory odpowiednie do danej części przetargu czy jeden wzór umowy "zbiorczy" ?

5

Zależy jakiej treści umowa, jeżeli ich treść jest zbliżona nie ma potrzeby osobnych, chyba że ma się różnić wówczas osobna, ale z tym to najmniejszy problem.

6

A jak się w takim przypadku liczy wartość szacunkową zamówienia? Bierze się łączną warość 3 zamówieniń czy każde zamówienie osobno?

7 (edytowany przez eva 2013-05-24 05:33:34)

Wartość szacunkowa zamówienia to wartość całego zadania (3 zamówień).

Przykładowo:
część 1 - 32.000 zł netto
część 2 - 25.000 zł netto
część 3 - 20.000 zł netto
Razem: 77.000 zł netto

Jeśli przewidujesz zamówienia uzupełniające to również je uwzględniasz.
W przypadku wadium liczysz dla każdej części osobno (jeśli przewidujesz).
W SIWZ możesz dla każdej części zamówienia postawić warunek adekwatny dla danej części zamówienia itd. smile