1

Temat: wydruki z CEIDG

witam,
do oferty miałem załączony wydruk z CEIDG z datą 20.05.2013, ponieważ brakowało jednej strony wezwałem wykonawcę do uzupełnienia.
Wykonawca na wezwanie złożył inny wydruk z CEIDG z datą 15.04.2013 r., bo tamtego z 20.05.2013 r. nie zachował na dysku (zrobił wydruk online

2

Odp: wydruki z CEIDG

rozumiem, ze nie mam się czego czepiać?

3 (edytowany przez Marta 2013-06-03 08:12:29)

ja bym sie nie czepiała

4

Jest ok.

5

Uznać smile

6

powrót do tematu.
mam wydruk z ceidg. strona 1/2.  na złożonej stronie są wszelkie informacje dla jakich żądany jest ten odpis (w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp).
brakuje strony 2/2 gdzie są te standardowe formułki.
czy jest sens wzywać do uzupełnienia tej 2 strony?

7

Czasem właśnie na drugiej stronie jest data wygenerowania i wtedy trzeba żądać - moim zdaniem.

8

na 1 stronie jest tez data i mieści się w tych 6 wymaganych miesiącach.

9

szad napisał/a:

na 1 stronie jest tez data i mieści się w tych 6 wymaganych miesiącach.

Ale data czego - chyba tylko wydruku a to moim zdaniem nie wystarcza.

10

Wezwał bym do uzupełnienia.

11

a czego ma być data? przecież na każdej stronie na dole jest to samo.

Wygenerowano ze strony http://prod.ceidg.gov.pl stan na 2013-07-16.
Wydruk z systemu komputerowego nie wymaga podpisu.
Dokument wygenerowano: 2013-07-16 07:47

12

Sprawdziłem - jest data wygenerowania. Skoro na 1 stronie są wszystkie potrzebne informacje (czyli o likwidacji i upadłości), to bym uznał.

13

Ja również bym uznał i nie zawracał sobie tym głowy.

14

Witam mam pytanie Wykonawca (osoba fizyczna) nie złozył w ofercie wydruku z CEIDG. Czy należy wezwać go do uzupełnienia?

15

Jeśli ta osoba fizyczna nie prowadzi działalności to nie wzywać.

16

Prowadzi działalność gospodarczą

17

Tak. Jeżeli ogłoszenie i SIWZ wymagają tego dok. a wykonawca go nie dołączył to należy go wezwać do przedstawienia tego dokumentu (niestety).

18

Tak jak jarosław wink

19

a nie lepiej samemu sobie wygenerować i zrobić notatkę nie szkoda Wam czasu

20 (edytowany przez jarosław 2013-08-14 06:12:57)

Jeżeli obowiązek złożenia dok. wynika z SIWZ to wykonawca musi uzupełnić CEIDG.
Pisałem "niestety" bo z treści przepisów o CEIDG wynika że organy adm. publ. nie mogą żądać tego zaświadczenia w prowadzonych przez siebie postępowaniach administracyjnych (muszą same sobie to zaświadczenie sprawdzić w necie) ale postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego nie jest postępowaniem administracyjnym i ta zasada w naszym  obszarze działania nie ma zastosowania. Trzeba drukować i załączać (najgorzej jak wykonawca wygeneruje zaświadczenie po TSO bo wg części z nas wink dokument taki nie potwierdza spełniania warunku na dzień składania ofert)

21

Ale postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego nie jest postępowaniem administracyjnym wink

22

Wznawiam wątek. Jeżeli wykonawca uzupełni dokument - wydruk z ceidg, ale działalność ma zawieszoną i miał zawieszoną na dzień składania ofert, czy podlega wykluczeniu? Wydruk z ceidg ma potwierdzać, że nie jest w stanie likwidacji lub upadłości, więc moim zdaniem zawieszenie działalności nie ma znaczenia. Jak wygra, to wznowi działalność.
Przydałby się wyrok w ww. sprawie, jeżeli ktoś o takowym wie. Jaki są Wasze opinie?

23

Pytanie, czy jako osoba fizyczna może złożyć ofertę (nie ważne czy ma zarejestrowana działalność, zawieszoną, czy nie ma w ogóle)? Są takie "działalności" których nie można prowadzić w formie działalności gospodarczej (ustawa o systemie oświaty). Osoba fizyczna likwidacji nie podlega, natomiast upadłości już może.
USTAWA
z dnia 28 lutego 2003 r.
Prawo upadłościowe i naprawcze,

24

Osoba fizyczna, jak najbardziej może.

25

Przetarg na roboty budowlane. Może mieć zawieszoną działalność?