1

Temat: protokół przed wejściem nowelizacji

mam pytanko, czy do protokołu z postępowania powyżej 60.000 euro wszczętego przed nowelą powinienem dołączyć druk ZP-20 Karta indywidualnej oceny oferty (jedynym kryterium oceny była cena)?

czy te karty może wypełnić sekretarz a członek komisji zatwierdzić je podpisem i datą?
pewnie nie, skoro to indywidualna karta.

pozdrawiam

2

Odp: protokół przed wejściem nowelizacji

Szad => tak na zdrową logike (dżizas jakich ja argumentów używam... tongue ) - skoro jedynym kryterium jest cena to widzisz możliwość by poszczególnym członkom komisji wyszła inna kolejność (ranking) po ocenie ofert? wink
Co by jednak nie poprzestać na logice to wzór protokołu ZP1/PN zawiera zapis "Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonych drukach ZP-20/zastosowano kryteria opisane wzorami*" Niepotrzebne skreślić smile

3

Marko napisał/a:

Szad => tak na zdrową logike (dżizas jakich ja argumentów używam... tongue ) - skoro jedynym kryterium jest cena to widzisz możliwość by poszczególnym członkom komisji wyszła inna kolejność (ranking) po ocenie ofert? wink

Teoretycznie nie ma innej możliwości. czasem logika przegrywa z Pzp smile.

Marko napisał/a:

Co by jednak nie poprzestać na logice to wzór protokołu ZP1/PN zawiera zapis "Każdy członek komisji przetargowej dokonał indywidualnej oceny ofert na załączonych drukach ZP-20/zastosowano kryteria opisane wzorami*" Niepotrzebne skreślić smile

chodziło mi o wzór ZP2/PN. zasugerowałem się paragrafem 3.2 z rozporządzenia, który mówi, że jeżeli poniżej 60tys. to nie ma obowiązku sporzadzania dodatkowych druków, czyli drogą dedukcji wyszło mi, że powyżej jest obowiązek mimo, że dosłownie nie zostało to napisane.

4

Obowiązek sporządzania druków istnieje, jeśli jest co wpisać do tych druków.
Jak nie ma ofert odrzuconych to nie wypełnia sie druku "Oferty odrzucone".
Jak kryteria są opisane wzorami (np. cena) to nie wypełnia sie "Karty indywidualnej...". Ja w życiu tego nie wypełniamłem. smile