1

Temat: wyjaśnienia do SIWZ

czy fakt przekazania zaproszenia do udziału w postępowaniu jest równoznaczny z przekazaniemSIWZ, w kontekście art. 38 pkt.2 - tj. czy wyjaśnienia na zapytania innych wykonawców muszę również przesyłać tym, których zaprosiłam, czy tylko wykonawcom zadającym zapytanie plus informacje dla pozostałych zainteresowanych na stronie internetowej?

2

Odp: wyjaśnienia do SIWZ

Ja bym przekazał i się dalej nad tym nie zastanawiał.

3

na stronę internetową + przekazanie wykonawcą (możesz dopisac że wszystkie zmiany, wyjaśnienia SIWZ będą dostępne na stronie internetowej).

4 (edytowany przez bipi 2013-06-20 09:31:08)

Jeśli chodzi o tryby wielostopniowe (PO, NO, DK, NBO) oraz WR i ZOC, to nie ma innej możliwości jak przekazać to wszystkim zaproszonym do składania ofert. To czy umieścisz na stronie czy nie - to Twoja wola ale obowiązkowo przekazujesz wszystkim zaproszonym do składania ofert.
PS. Z tym WR to popłynąłem wink

5

A nie popłynąłeś również z "To czy umieścisz na stronie czy nie - to Twoja wola"? wink

6

Dla trybów, które napisałem generalnie nie wink no chyba, że ktoś umieścił SIWZ na stronie, ale w tych trybach tego się raczej nie robi wink

7

generalnie jeśli umieścisz jakiś dokument (rozpoczniesz procedurę ) na stronie to pasuje ją zakończyć jak należy - czyli wszystko po kolei.

8

Eeee tam, ogłoszenie o PO umieszczam na stronie - a resztę po co??? Tylko rozstrzygnięcie. Przerost formy nad treścią. To samo dla trybów wielostopniowych.

9

pisałem o dokumentach nadobowiązkowych; jeśli zaczynasz to zrób do końca ...

10

cbud napisał/a:

generalnie jeśli umieścisz jakiś dokument (rozpoczniesz procedurę ) na stronie to pasuje ją zakończyć jak należy - czyli wszystko po kolei.

Czy z tego wynika że chodzi o nadobowiazkowy dokument? Chyba nie... Zaczynasz ogłoszeniem wink i kończysz ogłoszeniem big_smile