1

Temat: zamówienie uzupełniające

Witam,
Mam zamówienie, gdzie Zamawiający podał że planuje zorganizować zamówienie uzupełniające i wskazał jakie kwoty przeznaczył na podstawowe a jakie na uzupełniające. Jak składam ofertę to podaję cenę wyłącznie na podstawowe czy już razem z uzupełniającym?

2

Odp: zamówienie uzupełniające

Tylko i wyłącznie na zamówienie podstawowe, uzupełniające jest osobnym postępowaniem prowadzonym z WR.

3

Jak Marcel

4

Dzięki, tak myślałam.

5

Jeszcze jedno pytanie: których dokumentów nie można uzupełnić? Czy można uzupełnić oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej? I czy można uzupełnić pełnomocnictwo do reprezentowania danego podmiotu?

6

Zapraszam do lektury ustawy i rozporządzenia w spr. rodz. dok., tam pisze jasno co można uzupełniać, jest trochę tych dok. więc szkoda przepisywać tyle info.

7

PN na dokumentację projektową z uzyskaniem pozwolenia na budowę. W tej chwili nie wiadomo, czy będzie konieczność sporządzania raportu oddziaływania na środowisko. Czy możnaby potraktować to jako  zamówienie uzupełniające i zlecić ewentualne sporządzenie raportu na zasadach art. 67.1.6?

8

Wg mnie raczej nie - prędzej nadawałoby się to wsadzić np. w opcje ale to na etapie przygotowania postępowania a tutaj (jak rozumiem) umowa jest już zawarta.

9

Postępowanie jest w trakcie przygotowywania.

10

To zrób opcje i po kłopocie.

11

Czyli skorzystać z prawa opcji? Rozpisuję zakres dokumentacji, która na pewno musi być wykonana z zaznaczeniem, że  w przypadku nakazu sporządzenia raportu zamówienie będzie rozszerzone o tenże raport ?

12

Dokładnie tak - tylko określ zasady (w miarę możliwości jak najbardziej szczegółowo), czyli w jakiej sytuacji wykorzystasz tę opcję, gwarantowany zakres itp.