Temat: PILNE !!! Termin
Poproszę o pomoc,bo się trochę "zamotałam".Przetarg ogłoszony 31.07. ,Termin składania 8.08.-kiedy upływa połowa wyznaczonego Terminu do wnoszenia wniosków o udzielenie wyjaśnień ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → PILNE !!! Termin
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Poproszę o pomoc,bo się trochę "zamotałam".Przetarg ogłoszony 31.07. ,Termin składania 8.08.-kiedy upływa połowa wyznaczonego Terminu do wnoszenia wniosków o udzielenie wyjaśnień ?
04 sierpnia?
no właśnie ..ale czemu ze znakiem zapytania ))
bo to niedziela i sam sie zastanawiam
Odpowiem sobie sama .
Wychodzi mi z KC ,ze jeśli połowa terminu wypadła mi w niedzielę to termin ulega przesunieciu na poniedziałek.
Na pytanie złożone w poniedziałek masz szansę odpowiedzieć bez zmiany TSO
pytanie zostało złożone czy nie?
pytanie zostało złożone czy nie?
Tak ,wczoraj. Mam wątpliwośc-czy jak odpowiem dzisiaj to musze przesunąc TSO?
Jeżeli dzisiaj (06.08) zostanie udzielona odpowiedź to należy przedłużyć TSO / art 38.1.3
Co do zasady tak też robię jednak... jakie przepisy stosujesz do obliczenia terminu 2 dni przed tso?
PS. Myślę, że jeli dzisiaj poszłaby odpowiedź i nie zmieniłabyś terminu to nie tak łatwo będzie udowodnić naruszenie pzepisu
Konsultowałam to już z radcą-przepis może jest niejasny ale z ostrożności przesunę jednak ten termin.Mozna to tak interpretować :jeżeli dzisiaj udzielam odpowiedzi to te dwa dni to będzie 7 i 8 , a upływ terminu czyli TSO musi byc pózniej czyli co najmniej 9-tego.
oczywiście terminy liczone zgodnie z KC (art.111 bodajże).
KC Art. 111. § 1. Termin oznaczony w dniach
kończy się z upływem ostatniego dnia.
§ 2. Jeżeli początkiem terminu oznaczonego w dniach
jest pewne zdarzenie, nie uwzględnia się przy obliczaniu
terminu dnia, w którym to zdarzenie nastąpiło.
JEŻELI POCZĄTKIEM - a nie końcem.
JEŻELI POCZĄTKIEM - a nie końcem.
O właśnie - oto loto
Nooo..tym początkiem jest właśnie dzień udzielenia wyjaśnień,którego już nie liczę.
Nooo..tym początkiem jest właśnie dzień udzielenia wyjaśnień,którego już nie liczę.
Ale przecież termin 2 dni liczymy od dnia upływu TSO a nie od dnia udzielenia wyjaśnień
Jeżeli muszą być 2 pełne dni to chyba inaczej nie wyjdzie jak odp 5 a TSO 8.
Skubidu1 napisał/a:Nooo..tym początkiem jest właśnie dzień udzielenia wyjaśnień,którego już nie liczę.
Ale przecież termin 2 dni liczymy od dnia upływu TSO a nie od dnia udzielenia wyjaśnień
Żartowałam. Ale tak naprawdę z ostrożności to do tych dwóch dni nie policzyłam ani dnia w którym udzieliłam wyjaśnień ,ani dnia w którym upływa TSO i ... dopiero poczułam się bezpiecznie . Faktycznie KC nie określa jak nalezy liczyc do/od tyłu. Pozdrawiam upalnie wszystkich forumowiczów.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → PILNE !!! Termin
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc